Kurt’tan ‘adalet mektubu’

Adalet Bakanlığı’na mektup yazan Bahar Kurt, “Mahkemeye çıktığımızda ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tahliye edilmiyoruz. Dosyalarda gizli tanık ifadeleri ve dijital materyaller dışında bir şey yok. Sizi kendi yasalarınıza uymaya davet ediyoruz” dedi.

Yayınlanma: 25.08.2019 - 22:52
Abone Ol google-news

Balıkesir Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Bahar Kurt, Adalet Bakanlığı’na mektup yazarak cezaevinde yaşanan “keyfi uygulamaları” ve hakkındaki davaya ilişkin “hukuksuzlukları” anlattı. Kurt, “Mahkemeye çıktığımızda ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tahliye edilmiyoruz. Şüphenin varlığına dair gerekçe ise gizli tanık ifadeleri ve dijital materyaller. Dosyalarda bu ikisi dışında bir şey yok. Sizi kendi yasalarınıza uymaya davet ediyoruz” dedi.

Bazıları tutuklu, bazıları hakkında yakalama kararı bulunan Grup Yorum üyeleri, konserlerinin basılması, yasaklanması ve yargı baskısı altında olduklarını belirterek süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdürüyor.

İşkence ile gözaltı
12 Haziran’dan beri açlık grevini sürdüren Grup Yorum üyesi Bahar Kurt ise yaşadıklarını ve taleplerini yazdığı bir mektubu Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Kurt, mektubunda “Hakkımızda ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla açılan ve birbirinin kopyası onlarca dava var. Bir örgüte kaç kere üye olunur? Adalet Bakanlığı bunun açıklamasını yapabilir mi? Arama adı altında kurumumuz talan ediliyor. Duvarlar parçalanıyor, kitap rafları, bulaşık, çamaşır makinesi, lavabolar, dolaplar, enstrümanlarımız kırılıyor, kitaplarımız yırtılıyor. Eşyalarımızın imajı alınmadan, el koyma tutanağı tutulmadan çalınıyor. Keyfiyet, baskın anında yaşananlar bitmiyor. İçeride bulunan tüm arkadaşlarımız işkence ve en aşağılık küfürlerle gözaltına alınıyor, ardından savcı yüzü görmeden tutuklanmaya sevk ediliyor. Tutuklandıktan sonra en az bir yıl iddianame bekliyoruz. Mahkemeye çıktığımızda ise ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tahliye edilmiyoruz. Şüphenin varlığına dair gerekçe ise gizli tanık ifadeleri ve dijital materyaller. Çünkü dosyalarda bu ikisi dışında bir şey yok” ifadelerine yer verdi. Kurt, talepleri karşılanana kadar grevlerini sürdüreceklerine değinerek Adalet Bakanlığı’nı yasalara uymaya davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler