General atamaları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile duyurulan 6 generalin çeşitli görevlere atanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2 Ağustos’ta yapılan YAŞ sonrası göreve devam eden bazı generaller kararların “liyakatsizliğine” karşı istifa dilekçelerini vermişti.

Yayınlanma: 28.08.2019 - 07:34
Abone Ol google-news
General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre: 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet (MÖGK) Komutanlığına Tümgeneral Erhan Uzun, 4'üncü Kolordu Komutanlığına Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, 5'inci Kolordu Komutanlığına Tuğgeneral Tevfik Algan, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığına Tuğgeneral Muammer Alper, 52'nci Motorlu Piyade Tümen Komutanlığına Tuğgeneral Hakan Yiğittürk ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savunma, Planlama ve Proje Yönetimi Başkanlığına Tuğgeneral İbrahim Dülger getirildi.

Söz konusu atamaların, Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince yapıldığı belirtildi.

İstifa etmişlerdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ağustos’ta yapılan YAŞ sonrası göreve devam eden bazı generaller kararların “liyakatsizliğine” karşı istifa dilekçelerini vermişti.

Atamalarla görev yerleri değiştirilen Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı, Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Tuğgeneral Recep Özdemir, Tuğgeneral Ömer Faruk Özdemir ve Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay’ın istifa etmişti. Tümgeneral Çorbacı, YAŞ’tan önce Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yaparken; YAŞ’tan sonra 6. Mekanize ve Piyade Tümeni Komutanlığı Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanı olarak Adana’ya atanmıştı. Çorbacı ve Sağlam’ın İdlib’den sorumlu komutan ve komutan yardımcısı olduğu biliniyordu. İstifa eden generallerin Adana, Kilis, Hakkari, Van gibi sınır kentlerinin komutanı olması ise dikkat çekmişti.

<haber-yatay:1551015>

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler