Teşhis ettiği zanlı polis çıkınca hayatı kâbusa döndü

Kadının araçtan atıldığına tanık oldu: Tehdit ediliyorum

Yayınlanma: 28.08.2019 - 18:57
Abone Ol google-news

A.Ç.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, iki ay önce akşam saatlerinde içki içirilmiş genç bir kızın otomobilden atılmasına tanık olan A.Ç., polis tarafından tehdit edildiğini belirtti. Devletin birçok kurumuna yazılı olarak başvuran A.Ç. tanıklığı üzerine TEM’de görevli polisin açığa alındığını, ifadesini geri çekip olayın kapatılması için kendisine baskı yapıldığını söyledi.
A.Ç. aracın plakasını polise verdiğini söyledi. Aracın ilçede o saatte resmi görevde olması gereken TEM Şube personeli Ö.F.Ş. adlı polis memuruna kayıtlı olduğunun anlaşıldığını dile getiren A.Ç. yaşananları şöyle anlattı;
“Polisler bana Ö.F.Ş.’nin o anda URAL tipi zırhlı araçta görevde olduğunu bir yanlışlık olabileceğini söylediler. Ama polis bana WhatSapp profilinden polis memurunun resmini gösterdi. Onu teşhis ettim. Polisler biz hallederiz sen vatandaş olarak üzerine düşeni yaptın dediler. İçlerinden bazılarının amirlere durumu bildirmek gerektiğini söylediklerini, bazılarının da kendi aralarında konuyu kapatmayı konuştuklarını duydum.
A.Ç. polislerin daha sonra ailesiyle ilgili bilgi toplayıp kendisini örgüt mensubu olan bazı akrabaları üzerinden tehdit ettiğini ifade etti.

POLİS AÇIĞA ALINDI
Yaşananlar sonrasında polis memuru Ö.F.Ş’nin açığa alındığını öğrendiğini anlatan A.Ç. can güvenliğinin bulunmadığını, sürekli telefonla tehdit edildiğini, sürekli adres değiştirdiğini ve devletten koruma talep ettiğini bildirdi. Kendisi ile ilgili koruma kararı verildiğini de ifade eden A.Ç. hukuki yardım almak üzere İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurduğunu, olayla ilgili olarak Savcılığa, Emniyet’e, Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı CİMER’e de defalarca başvurduğunu, polisin cezalandırılmasını istediğini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler