'Kayyım, 16 masası bulunan lokantaya 1 milyon 75 bin 216 TL hesap ödedi'

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, basında yer alan harcama faturalarının tümünün doğru olduğunu belirterek “işlemler usulsüz değil” açıklamasında bulundu. Türk, kayyım dönemi ile ilgili “Toplam 16 masası bulunan bir lokantaya 1 milyon 75 bin 216 TL hesap ödendi” dedi.

Yayınlanma: 28.08.2019 - 21:24
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, belediyeye kayyım olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın harcamalar ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Türk, harcamalarla ilgili fatura dökümlerini de paylaştı. Faturaların tümünün doğru olduğunu belirten Türk “işlemler usulsüz değil” açıklamasında bulundu.

Türk, bu harcamalara dair bilgileri şöyle paylaştı:

- Mardin Milletvekilimiz Tuma Çelik’in belediyemizi ziyaretinde kendisine yemek verilmiştir. O ve beraberinde bulunan heyete (251 kişiye) belediye olarak yemek vermişiz. Ve bu yemeğin fiyatı kişi başı 70 TL’dir. Verilen bu yemekte herhangi bir usulsüzlük yoktur. Sadece bir karşılaştırma yaparsak Kayyım Mustafa Yaman’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya vermiş olduğu yemek bedeli aşağıdaki gibidir;

- 28/03/ 2019 tarihli fatura ile Süleyman Soylu ve heyetine (3800 kişiye) vermiş olduğu yemeğin maliyeti 266 bin 760 TL’dir.

- 14.06.2019 tarihinde CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve beraberindeki heyete yemek verilmiştir. Bu konunun da gizli saklısı yoktur. Sayın Yıldırım Kaya ve beraberindekiler kendi konaklama ücretini ödemiştir. Belediyemiz sadece yemek davetindeki ücreti ödemiştir. Dikkat ederseniz 400 değil, 450 değil, 407 kişi denmiştir. Bu 407 kişinin büyük çoğunluğu da bizim partinin üyeleridir ve bu ziyaretten duydukları mutluluğu paylaşmak için yemeğe gelmişlerdir. Yine baktığımızda yemek bir önceki faturada olduğu gibi kişi başı 70 TL’dir.

‘TOPLANTIYA AKP’LİLER DE KATILDI’
- 11.07.2019 tarihinde belediyemiz sınırları içerisinde bulunan siyasi parti farkı gözetmeksizin (AKP ve HDP) tüm belediye başkanlarımız ile birlikte ‘Mardin’e nasıl hizmet ederiz’ konulu bir toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıya Belediye Başkanlarımız katılmıştır. Bu toplantıya belediye çalışanlarımız, başkanların korumaları, basın mensupları ve HDP belediye meclis üyeleri eşlik etmiştir. Toplam 133 kişiye yemek verilmiştir. Yemeğin kişi başı maliyeti de 60 TL’dir.

‘ÇEREZ FATURALARINA BAKTIĞIMIZDA BEN UTANIYORUM’
- Basına vermiş oldukları 15.05.2019 tarihli su faturası ise, bir belge değil, bir utanç vesikasıdır. 500 koli su faturası. 500 koli su faturasının tutarı 7500 TL’dir. Bu faturayı basına sunmaktan insan utanç duyar. Kendilerinin yediği çerez faturalarına baktığımızda ben utanıyorum.

- Ramazan Bayramı dolayısıyla Başkan vekilimiz tarafından hastane ziyaretleri ve çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Bu kapsamda çikolata ve kolonya alınmıştır. Bunun faturası da 7 bin 570 TL’dir.

- 29/06/2019 tarihinde Makamda misafirlere ikram edilmek üzere çay, şeker, kahve ve çikolata alınmıştır. Fatura bedeli de 35 bin 694 TL’dir.

'16 MASASI BULUNAN LOKANTAYA 1 MİLYON 75 BİN 216 TL HESAP'
Türk, açıklamasının devamında Kayyım Vali Mustafa Yaman dönemindeki harcamalara dair birkaç fatura paylaştı.

Bunlardan 28/03/2019 tarihli faturalara göre, Kayyım Mustafa Yaman döneminde Kızıltepe’de bulunan ve toplam 16 masası bulunan bir lokantaya 1 milyon 75 bin 216 TL hesap ödendi. Türk, “Bu harcamalar sadece, bakanlara ve AKP milletvekillerine verilen yemek faturalarıdır. Muhtarlara vb. kuruluşlara verilen yemek bedelleri konumuzun dışında olduğu için açıklanmamıştır” diye de ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler