Hasankeyf için bir şey yap

8 Ekim’de güvenlik çemberine alınarak giriş çıkışlara kapatılacağı ilan edilen Hasankeyf için Hasankeyf Koordinasyonu sanatçılara ve tüm kesimlere çağrı yaptı.

Yayınlanma: 29.08.2019 - 22:12
Abone Ol google-news

“Bir kez daha Hasankeyf için geç değil!” diyerek 14 Eylül’de “Hasankeyf için Bir Şey-Yap/Çiz/Söyle Eylem Günü”ne katılım çağrısı yapan koordinasyon, “Kimlikler üstü bir değere sahip Hasankeyf için illa ki yapacağımız bir şey var. Herkes bulunduğu yerden küçük ama önemli bir katkı yapabilir” dedi.
“İnsanlığın ortak mirası için kritik bir eşikteyiz. Su tutuluyor ve Hasankeyf halka kapatılmak isteniyor. Bu defa başta sanatın evrensel gücü olmak üzere vicdanımızla, yaratıcılığımızla Hasankeyf ve Dicle Vadisi için harekete geçelim” çağrısında bulunan koordinasyon açıklamanın devamında şöyle dedi:
“14 Eylül günü ve öncesi üreteceğimiz ve ortaya koyacağımız sanatla, bir yıkım projesi olan Ilısu’ya karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. Hasankeyf, kimlikler üstü bir konumda ve evrensel bir miras ise dayanışma da küresel olmalı! 14 Eylül’de dünyanın neresinde olursanız olun, enstrümanlarınızı alıp dışarıda veya evinizde çalın ve/veya şarkı ile türkülerinizi tehdit altındaki Dicle Vadisi’nin kültürel ve doğal mirası için söyleyin. Fırça ve kalemlerinizle tuvale, kâğıda, duvara veya yere Hasankeyf’i ve Dicle’yi çizin. Evet, şimdi Hasankeyf için bir şey yapma vakti. Yaptığımız çalışmalarla ilgili fotoğraf ve videoları 14 Eylül’de #HasankeyfİçinGeçDeğil hashtag’i ile paylaşarak bu çığlığa ses olabilir ve projeyi durdurabiliriz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler