Cargill işçilerinin direnişi 500’üncü gününde

Bursa Orhangazi’de bulunan Cargill Gıda’da, Tek-Gıda İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 14 işçi, direnişlerinin 500’üncü gününde. Cargill işçilerine, Sakarya Saica Pack ve Kadıköy Özsüt işçileri de “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganıyla destek verdi.

Yayınlanma: 30.08.2019 - 16:44
Abone Ol google-news

20 Ağustos’ta Cargill’in Ataşehir’de bulunan genel müdürlüğü önünde “Çocuklar iyi yaşasın diye babalar direniyor” pankartı açarak nöbete başlayan işçiler, 500’üncü günde kitlesel basın açıklaması yaptı. Çok sayıda işçi örgütü, sendika ve siyasi partinin katıldığı açıklamada işçiler işe iadelerini talep etti. İşçilerin açıklamasına, Sakarya Saica Pack ve Kadıköy Özsüt işçileri de “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganıyla destek verdi.

‘Biz kararlıyız, geri dönüşümüz yok’

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan işçi Yücel Özkan, 500’üncü günde de işe iade konusunda kararlı olduklarını belirterek “Biz Cargill Orhangazi fakrikasında tekrar işbaşı yapmak, emeğimiz ile çalışmak istiyoruz. İşçilerin anayasal haklarına saygı duyulmasını istiyoruz. 11 gündür bu alanda gece gündüz demeden direnişimize devam ediyoruz. Haksız yere işten atılan Cargill işçilerinin taleplerinin haklılığı mahkemelerde kanıtlanmıştır. Bir direniş hikayesi olarak başlayıp bugün 500. gününe ulaşan Cargill mücadelesi, ilk günkü heyecanla devam ediyor ve kazanılana kadar da devam edecektir” diye konuştu.

Ailelerinden uzakta çocuklarının geleceği için hak arayışında olduklarını belirten Suat Karlıkaya ise “Sizleri yanımızda görmek bizi ve ailelerimizi sevindirdi. Burada soğuk betonda uyuyoruz geceleri. Cargill yönetimine tekrar çağrıda bulunuyoruz, biz kararlıyız, geri dönüşümüz yok” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler