AKP’liye KıYaK

Yurt binası yönetmeliklere aykırı olarak kiralandı.

Yayınlanma: 30.08.2019 - 21:50
Abone Ol google-news

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AKP’li eski belediye meclisi üyesi, belediye başkanı ve milletvekili aday adayı Yusuf Kalay’a Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) eli ile usulsüz rant sağlandığı ortaya çıktı.
AKP’li Kalay’ın müteahhitliğini yaptığı yakın arkadaşına ait olan bir apartmanda daireler prim yapmayınca KYK’ye fahiş bir kira bedeli ile kiralandı. KYK’nin Kız Öğrenci Yurdu yaptığı binanın yönetmeliklere aykırı olduğu ortaya çıktı. Yönetmeliğe göre yurtların akaryakıt istasyonlarına en az 100 metre mesafede olması gerekiyor. Ancak bu binanın benzin istasyonuna sıfır noktada olması dikkat çekti. Ereğli’de bazı özel yatırımcılara benzin istasyonuna yakın olduğu için yurt ruhsatı verilmezken, AKP’li birinin binasına ise nasıl ruhsat verildiği ilçenin en çok konuşulan konularının başında geliyor. Binanın yangın merdiveninin de yönetmeliğe uygun olmadığı, hem yangın riski açısından, hem de benzin istasyonuna sıfır noktada olması nedeniyle yurt yapılmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.
Diğer yandan, önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan 500 öğrenci kapasiteli yurdun yemek ihalesinin de Yusuf Kalay’ın şirketine verildiği iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler