En gelişmiş virüs Türkiye’yi de vurdu

Bilişim dünyası yeni bir virüsün paniğini yaşıyor. Neverquest isimli virüs Türkiye dahil 28 ülkede tespit edildi. Özellikle banka ve borsaları hedef alan virüse karşı kullanıcılara ‘çok dikkatli olun’ uyarısı yapıldı

Yayınlanma: 04.12.2013 - 10:32
Abone Ol google-news

Bir grup Rus siber suçlu tarafından üretilen yeni bir virüs, dünya üzerinde herhangi bir bankayı hedef alabiliyor. Neverquest isimli virüs şimdiden aralarında Türkiye’nin de bulunduğu farklı ülkelerden 28 siteyi etkiledi. Kaspersky antivirüs firması tarafından yapılan açıklamada, güvenlik sebebiyle bu sitelerin isimleri verilmedi. Ancak, Türkiye dışında, Almanya, İtalya ve Hindistan’dan sitelere ve ödeme sistemlerine giren virüsün, hesap bilgilerine ulaşarak borsaya bile etki edebileceği öne sürülüyor. Çok gelişmiş bir şekilde tasarlanan virüse karşı normal antivirüs programları yetersiz kalıyor. Zira virüs, yakalanmamak için hackerler tarafından bilinen bütün yöntemleri içinde barındırıyor.

Programlar yetersiz kaldı
Virüsün öncelikli olarak ABD merkezli Fidelity Yatırım şirketini hedef aldığı tahmin ediliyor. Bunun sebebi olarak da şirket müşterilerinin internet üzerindeki hesaplarında borsa hisselerine dair bilgilerin de bulunması gösteriliyor. Neverquest, zararlı sitelerin linklerine tıklayan bilgisayarlara bulaşıyor ve siber suçlulara bilgisayarlar üzerinde tam hakimiyet sağlıyor. Bilgisayar ele geçirildikten sonra banka sistemleri için kullanılan kullanıcı adı ve şifreler kolayca elde ediliyor. Kaspersky firmasından Sergey Golovanov, yeni virüse karşı ‘antivirüs programlarının yetersiz kaldığına’ dikkat çekti. Kullanıcıları ‘çok daha dikkatli olmaları’ konusunda uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler