Sözcü gazetesi davasında, 8 isim yargıç karşısına çıktı, suçlamaları reddetti

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yapılan savunmalarda Sözcü gazetesinin FETÖ ile bir bağı olamayacağı belirtilirken amacın muhalefeti susturmak olduğu aktarıldı.

Yayınlanma: 04.09.2019 - 19:54
Abone Ol google-news

FETÖ Silahlı Terör Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasıyla yargılanan Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru’nun da arasında bulunduğu 8 isim dün yargıç karşısına çıktı. Yapılan savunmalarda Sözcü gazetesinin FETÖ ile bir bağı olamayacağı belirtilirken amacın muhalefeti susturmak olduğu aktarıldı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yargılanan 7 isim hazır bulunurken, gazeteci-yazar Emin Çölaşan ise duruşmaya Ankara’dan Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmayı İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Zeynel Emre, CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Turan Aydoğan, Mahmut Tanal, Ünal Demirtaş, Erdoğan Toprak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, eski vekiller Umut Oran, Barış Yarkadaş ve çok sayıda gazete okuru izledi.

‘Tek işim gazetecilik’

Duruşmada savunma yapan sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin, “FETÖ’ye hiçbir zaman bilerek ve isteyerek yardım etmedim. Bundan sonraki gazetecilik hayatımda da etmeyeceğim. Tek bir işim var o da gazetecilik. Hakkımdaki tüm iddiaları reddediyorum ve beraatımı talep ediyorum” dedi. Sözcü gazetesi muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli de beraatını istedi.

Yargılanan gazetecilerin savunmalarının ardından avukatların beyanlarına geçildi. İlk olarak gazeteci-yazar Emin Çölaşan’ın avukatı Serhan Özdemir savunma yaptı. Mahkeme heyetine Basın Kanunu’nu anımsatan Özdemir, kanuna göre yapılan haberin üzerinden 4 ay geçtikten sonra dava açılamayacağını, açılsa dahi davanın hemen düşmesi gerektiğine dikkat çekti. İddianamenin savcının subjektif görüşlerini ifade ettiğini belirten Özdemir, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini, mahkeme heyeti aksi kanaatte ise düşme kararı verilmesini talep etti. Özdemir’in ardından savunma yapan avukat Celal Ülgen’in savunmasını 6 başlık altında 6 ciltlik bir klasörler de bir araya getirdiği görüldü. Savunmasında, “Yargı içinde halen faaliyet gösteren yeni kuşak FETÖ’cüler var. Bunların oyunlarına gelmek istemiyoruz. Suçlayacaksanız adam gibi suçlayın ve neden-sonuç ilişkisi kurun. Suçlamalarda hiçbir neden-sonuç ilişkisi yok. Bir tek Sözcü hakkında soruşturma açılıyor. Açılan soruşturma ve davalarla Sözcü gazetesinin etkin muhalefetini susturmak amaçlanıyor” dedi. Dava, 28 Ekim’e ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler