İmamoğlu’ndan Soylu’ya pazar günü yanıtı: Umursamıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'İstanbul'a kayyım mı atanacak?' sorusuna pazar gününü işaret ederek, 'Açıklayacağım' diyen sözlerine tepki gösterdi. "Pazar günü şu bu denecekmiş. Bunların tümü polemik" diyen İmamoğlu, 'Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Ben pazar günü İstanbullulara 5,5 milyon metrekarelik bir ormanı nasıl açacağıma yönelik çalışma yapacağım. Bakalım insanlar o polemiği mi benim gezdiğim ormanı mı merak edecek. Bu akıl tutulmasıdır' diye konuştu.

Yayınlanma: 07.09.2019 - 11:06
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Yıldız Parkı'ndaki Malta Köşkü'nde yeni eğitim-öğretim dönemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

İhtiyaç fazlası araçların Yenikapı'da sergilenmeye başlanmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Pazar günü açıklama yapacağını ilişkin sözleriyle ilgili İmamoğlu, “Yenikapı'da araçları biriktirerek hem israfın ne denli İstanbul'un bir sorunu haline geldiğini göstermek hem de ilgili firmaya araçlarını teslim etmekle ilgili yürüttüğümüz bu çaba, aslında devletin tüm yetkili kurumlarının, kişilerinin oturup düşünmesi gereken, kafasını iki elinin arasına alıp, ‘Ya biz memleketin parasını nasıl koruruz' diye düşünmesi gereken bir konu. Hele hele devletin en yetkili ağızlarının, polemik dolu cümlelerle gündemi karıştırması çok yanlış. Bizim gibi seçilmiş insanlar, topluma hesap zorunda olan bizler, toplumun her kuruşunu mutlaka itinayla harcamalı, memleketimizin kaynaklarını en doğru yere yönlendirmeli. Bir yanlış varsa da ‘Dur' demeliyiz” değerlendirilmesinde bulundu.

Sinek vızıltısı

İmamoğlu “Oraya konulan fazlalık araçların, ‘Bu yanlışı mutlaka gidereceğiz' diye verdiğimiz mesajlardan sonra, 6 Mayıs-23 Haziran arası iade edilmek zorunda kalınan araçlara bütüncül baktığınızda, bunların hepsi kayıtlı bizde, yaklaşık bin 300 araçtan bahsediyoruz. Yıllık 50 milyon TL'ye yakın bir tasarruftan bahsediyoruz. Bunu, 5 yıllık görev süresiyle çarptığınızda, 250 milyon TL'lik bir para yapıyor. Böyle bir israfı ortaya çıkarmamızı manipüle etmeye çalışan, polemik üretmeye çalışan akla ben şaşıyorum. Ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyordum ama artık anlamaya çalışmayı epeydir de bıraktım. Kayyım meselesini ortaya getirmek vesaire… Pazar günü şunu diyecekmiş, bunu diyecekmiş… Bunları tümü, bir polemik. Ben, Pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyorum. Ben, Pazar günü, İstanbullulara, 5,5 milyon metrekarelik bir ormanı, yeşil alanı nasıl açacağımın çalışmasını yapmak üzere çalışma ve gezi yapacağım o saatte. Onun için hiç umursamıyorum. Kimin ne söylediği, bizimle bir iktidar yarışına girmesi ya da koltuğa meraklı olması, polemik üretmesi hiç umurumda değil. Sinek vızıltısı” diye konuştu.

1300 araç ihtiyaç fazlası

Yenikapı'da toplanacak ihtiyaç fazlası araç sayısının sorulması üzerine de İmamoğlu şu yanıtı verdi:
“Sayı, insanların merakı tabii ben anlıyorum. Benim baktığım pencere şu: Orada sayıdan önce, her şeyin ötesinde oradaki görüntü hepimizin canını sıkıyor. Benim de canımı sıkıyor. ‘Bu kadar olur mu olmaz mı' söylentileri var tabii ki. Uzaktan tespitlerimiz vardı. Bin 300'e yakın aracın ki şu anda mevcutta orada bulunan araçların dışında, özellikle söylediğim gibi Haziran döneminde teslim edilmiş tutulan tutanaklar, belgeler elimizde var. Bin 300'e yakın aracın, bu kurumda fazladan araç olduğunu, farklı yerlerde, farklı noktalarda kişilere kurumlara tahsis edildiğini biliyoruz. Biz, bu detaya girmeyeceğiz şimdilik. Biz, toplamda bin 300 aracın ne yazık ki fazlalık olarak kullanıldığını tespit ettik. Bu araçlardan yaklaşık olarak 700'den biraz fazlası, orada sergilenmiş olacak. Bizim fazlalık dediğimiz şey, israf.”

Aracımız yok tabiki yeni ihale açılacak

İmamoğlu, 2020 yılı için yeni araç ihalesine de çıkılacağını söyleyerek “Yeni araç ihalesi açılmaz mı tabi ki açılacak. Ama göreceksiniz toplam araç sayımızdan bu kadar aracın düşüldüğü şekli ile çıkılacak. Yani biz israfı engelledik gösterdik hadi o kadar öyle bir şey yok. Bu başka bir akıl. Biz o akıldan anlamayız” diye konuştu. Buradan yapılacak tasarrufun kent yoksulluğuna karşı sosyal politikalar üretmek, 100 binlerce kadının beklediği ve imalatlarına başlanan kreşler için kullanılacağını da söyledi

İSMEK'ler kapatılmıyor

İmamoğlu İSMEK'lerin kapatılacağına ilişkin iddialara da açıklık getirerek şunları kaydetti: “Birileri neden sıkıntı çekiyor? Ya da niye bu işi köpürtüyor? Yalan. Bunu daha iyi anlamak isteyenler İSMEK'in kime ihale edildiğini, nasıl bir sistemle yönetildiğini, aslında İSMEK'in kurum dışında bir düzenle, bir akılla nasıl zapturapt altına alındığını, topluma hizmetten ziyade orada başka akılla sürdürülen bir takım işler yapıldığını görürler. Maddi ve manevi, bunları sorgulayacağız. Ben, İSMEK'lere giren çıkan bir belediye başkanıyım. İSMEK'i kapatma falan, asla. İSMEK'i kuran akıl biziz. İSMEK, bu dönemin eseri değil. İSMEK'i daha da çok güçlendireceğiz. 9 Eylül itibariyle kayıtlarımız başlıyor. ”

İhale sürecinde devrim

İmamoğlu, 6 ayın sonunda topluma ne kadar tasarruf yaptıklarını, hangi işleri öncelediklerini, hangi işlere başladıklarını açıklayacaklarını da belirtti. İhale sürecinde bir devrime hazırlandıklarını ifade eden İmamoğlu “İhale süreci toplumu açık şeffaf açık ihale dönemine dönecek. Bir iki firmanın katıldığı ihalelerden değil marifetiyle en ucuza en kaliteli işleri yapan firmalara ihale sürecini başlatacağız”

İşten atılma eleştirileri...

İşten çıkarmalarla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine de “İnsanların umudunu kıran değil insanların umudunu yükselten iş alım süreçleri. Tabii ki siyasiler bunu bir malzeme olarak kullanacak ve o siyasilerin bir çoğu tanıyorum milletvekili yapmış ya da hala milletvekili yapan ya da bakanlık yapmış insanların geçmişlerini de biliyorum. Nasıl acımasız olduklarını ben çok iyi biliyorum. İsim söylemeyeceğim ben on yıldır bu alanı biliyorum. Kimin nasıl vicdansız davrandığını çok iyi biliyorum nasıl tek bir yöne hizmet ettiklerini de çok iyi biliyorum. Bana sakın aklı ve vicdani öğretmeye kalkmasınlar ben ne diyorum ‘eş dost damat akraba kız gelin' o iş yok artık” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler