Eren Erdem cezaevinden tahliye oldu

Tahliyesine karar verilen Eren Erdem cezaevinden çıktı.

Yayınlanma: 31.10.2019 - 16:45
Eren Erdem cezaevinden tahliye oldu
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem, 489 gün sonra infaz süresi gözönüne alınarak tahliye kararı verildi.

Eren Erdem’in avukatlarının yeni yasa tasarı paketinin kabul edilmesinin ardından İstinaf Mahkemisi’ne yaptığı başvuruyu görüşen İstanbul 3. Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Erdem’in infaz süresinin gözönüne alınarak tahliye edilmesine karar verdi. 

Karar dilekçesinde, “CMK’nın 104/3.maddesine göre yapılan incelemede tutuklu sanıklar Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında verilen ceza miktarları, tutuklulukta geçirdikleri süreler ve olası temyiz yasa yolunda geçecek süre dikkate alınarak tahliye taleplerinin kabulü ile sanıklar Eren Erdem ve Turan Ababey’in ayrı ayrı tahliyelerine, başka suçtan hükümlü veya tutuklu bulunmadıkları takdirde derhal salıverilmelerinin sağlanması için ilgili yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verilmiştir” denildi. 

Karar da ayrıca Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında “yurt dışına çıkamama” yönündeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına yer verildi. 

Avukatı Onur Cingil, "İlk fotoğraf" notuyla Erdem'in cezaevinden çıktığı anı paylaştı.

ERDEM'DEN İLK AÇIKLAMA

Eren Erdem, tahliyesinin hemen ardından açıklamada bulundu. Partisi adına şu ana kadar yaptığı bütün faaliyetlerin arkasında olduğunu belirten Erdem, “Gönül isterki hiç kimse düşüncelerinde dolayı cezaevine girmesin. Öncelikle mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’ye teşekkür ederim. Cumhuriyet gazetesine teşekkür ederim. Cumhuriyet gazetesinin bu süreçte gösterdiği duyarlılık yüksekti. Ve diğer bütün basın emekçilerine teşekkür ederim. Büyük üstad Aliya İzzetbegoviç’in bir ifadesini hatırlatmak isterim. İzzetbegoviç der ki ‘Düşmanlarımıza benzediğimiz gün, kaybettiğimiz gündür’. Beni, kendilerine 28 Şubat’ta zulmedenlere benzemiş bir güruh rehin aldı. Ancak ben bu güruhun ve bana zulmedenleri ya da benim gibi demokrasi adına mücadele edenlere zulmedenlere benzememeye ant içmiş, onlar için de adaleti savunmaya ant içmiş bir siyasetçiyim, bir demokratım, bir cumhuriyet çocuğuyum” diye konuştu. 

“Cezaevine bir CHP’li olarak girdim, CHP’li olarak çıktım” diyen Erdem, en büyük temennisinin cezaevinde haksız yere tutuklu olan insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması olduğunu aktarak, “Türkiye’nin bugünkü ikliminden çıkışı, çoğulcu bir demokrasiyle bütünleşmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan Cumhuriyetin demokrasiyle taçlanması için mücadelemize devam edeceğiz, demokratik barışçıl platformdaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben Osman Kavala’yla yan yana koğuşlarda kaldım. Aramızda bir cam vardı. Gün içerisinde birbirimize bağırarak konuşurduk. Selçuk Kozağaçlı’yla beraberdik aynı bölümde. Nice tutuklu haksız yere içeride olan insanla bir arada bulunduk, onlarla kucaklaştık” dedi.

Yerel seçimlerde CHP’nin elde ettiği başarıya da değinen Erdem, “Benim içeri girme noktasında verdiğim mücadelenin en önemli amaçlarından biri gerçekleşti. CHP, Ankara’yı İstanbul’u, birçok büyükşehri kazandı. Şimdi ben içeriden çıktım hep beraber, omuz omuza iktidarı kurmak için mücadelemize devam edeceğiz. 

‘Nerede kalmıştık’ diye bir tweet atıyorlar ya. Ben de nerede kalmıştık diyorum. Herkes için adaleti, çoğulcu demokrasiyi savunmayı sürdüreceğiz. Biz Türkiye’de herkes FETÖ’nün sümüklü mendilini yüzüne sürdüğü dönemde Gülen’i ifşa etmiş bir adamım, ben hâlâ onların açtığı davalarda yargılanıyorum. Eren Erdem de muhalif dolayısıyla onun eylemleri de FETÖ’ye yaramış olabilir diye absürt komik saçma sapan bir gerekçeydi. Beni içeride tutsalar ne fark eder. Ben içeride kaldım ama arkadaşlarım demokrasi mücadelesini devam ettirdiler ve bu bir sonuç getirdi” şeklinde konuştu.

“GEÇ KALMIŞ KARAR”

Tahliye kararının açıklanmasının ardından Eren Erdem’in ailesinde de büyük bir sevinç yaşandı. Eren Erdem’in kardeşi Erdeniz Erdem, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, ailece çok mutlu olduklarını belirterek, “Çok mutlu olduk. Eren için verilen tahliye kararı geç alınmış bir karar. Yaklaşık bir haftadır, Yargı Paketi’nin Resmi Gazete’de yayımlanmasından beri itiraz dilekçemiz işleme alınmıyordu. Bugün (dün) işleme aldılar ve tahliye kararı alındı. Dosyası Yargıtay’a gidecek. Yaklaşık bir buçuk yıl süren bu esaretin bedeli elbette ki ödenmez. Bu konuda çok üzgünüz tabii ama adaletin geç de olsa tecelli etmesi bizi mutu etti. Ailece şoka girdik. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ederiz. Eren bundan sonra kendisini özgür mecrada temsil edecek. Eren’i alıp evimize gideceğiz. Ailesin, arkadaşlarına ve biricik oğluna kavuşacak” dedi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler