İstanbul Havalimanı'nda iş cinayeti eylemi

İstanbul Havalimanı’nda çalışan 18 yaşındaki işçi Mehmet Aydın’ın asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmesinin ardından, iş bırakarak toplanan yaklaşık 300 işçi, gerekli önlemler alınana kadar sahaya çıkmayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 01.11.2019 - 23:39
Abone Ol google-news

Çalışma arkadaşları, Van Erciş’ten amcaları ile birlikte çalışmaya gelen Mehmet Aydın’ın bir hafta sonra sözleneceğini söyleyerek, şantiyede fazla mesai ile çalıştıklarını, yürüyüş yollarında aydınlatma ve ışık olmadığını ve cep telefonu ışığı ile yürümek zorunda kaldıklarını belirtti.

Şantiye iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını söyleyen işçiler, yürüyüş yolundaki karanlıkta asansör boşluğunun kapatılmadığını ve sabitlenmediğini ifade ederek, Mehmet Aydın’ın akşam mesaisinden çıkarken karanlıkta merdiven girişi zannedip önlem alınmayan asansör boşluğuna yönelmesinden kaynaklı şaft boşluğuna düştüğünü söyledi. 4 Kasım Pazartesi gününe kadar gerekli önlemler alınmazsa işbaşı yapmayacaklarını söyleyen içşiler soğuk havaya karşın dağıtılmadığı için montsuz çalışmak zorunda kaldıklarını anlattı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler