Karakolda darp iddiası

Karakolda darp edildiğini ve hakarete uğradığını iddia eden Türkmenistan asıllı Muberek Kochkarova suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 02.11.2019 - 22:06
Karakolda darp iddiası
Abone Ol google-news

Türkmenistan asıllı Muberek Kochkarova (39), 28 Eylül 2019’da bir ihbara karşı ifade vermek için gittiği İstanbul Pendik Çamçeşme Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amirliği’nde polis memuru tarafından hakarete uğradığını, darp edildiğini iddia etti. Hastaneden darp raporu da alan Kochkarova, savcılığa şikâyette bulundu.

Yaşadıklarını gazetemize anlatan Kochkarova, yaklaşık bir yıldır Türkiye’de olduğunu, daha önce çalıştığı özel marketteki bir mesai arkadaşı tarafından kendisi hakkında karakola “fuhuş” yaptığı yönünde ihbarda bulunulduğunu söyledi. Kochkarova, bunun üzerine ifade vermek için Pendik Çamçeşme Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amirliği’ne gittiğini anlattı. Kochkarova, “Ben de ihbarda bulunan şahısla ilgili şikâyetçi olacağımı söyledim. Polis bana ‘Sırayı bekleyeceksin’ dedi. Rahatsız olduğumu söyleyip ‘Burası market mi?’ dedim. Bunun üzerine 3 polis bana sinirlenerek ‘Senin şikayetini almayacağız’ dediler. Ben de kendilerine, ‘O zaman pazartesi adliyeye gider şikâyette bulunurum, Cumhurbaşkanlığı sekreterliğini ararım’ dedim” dedi.

Telefonu eline aldığı sırada üç polisin üzerine yürüdüğünü öne süren Kochkarova, şu ifadeleri kaydetti: “Telefonumu vermek istemeyince elimi arkama kıvırdılar. Direnince arkamdan elektroşok verdiler. Telefonumu alıp ayaklarıma bastılar. Nezarethaneye atıp ‘Bu o...’ya çay, su vermeyin’ dediler. Şikâyetimi almadılar, ama beni darp ettiler.”

Yaşananların ardından Kochkarova hakkında “Görevli memura mukavemetten” hakkında işlem başlatıldı ve sınır dışı işlemleri için 29 Eylül’de İstanbul İl Göç İdare Müdürlüğü’ne gönderildi, 1 Ekim’de serbest bırakılan Kochkarova, polis memurları tarafından darp edildiğine dair 2 Ekim’de rapor aldı ve 3 Ekim’de Cumhuriyet savcılığına polisler için şikâyette bulundu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler