Zehirli ayakkabılar Çin malı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, "Tahlile gönderilen ayakkabılar, ithal ve Çin menşeli, yerli malı değil. 15 numuneden 12'si uygunsuz çıktı. Bunların tamamı Çin malı" dedi.

Yayınlanma: 09.12.2014 - 11:42
Abone Ol google-news



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tehlikeli kimyasal içeren ayakkabılara yönelik değerlendirmede bulundu.

Olayla ilgili olarak firmanın farklı illerdeki bayiliklerinden ve satış mağazalarından 15 numune aldıklarını belirten Canikli, 15 numuneden 12'sinin tahlillerinde problem çıktığını ve uygunsuz olduklarının belirlendiğini, 3'ünde ise kurallara aykırı bir durum tespit edilmediğini kaydetti.

Canikli, numune alımının, bakanlığa bağlı denetçiler tarafından gerçekleştirildiğini ve her numune için tutanak tanzim edildiğini dile getirerek, tutanakta numuneyle ilgili bilgiler, denetçi ve firma temsilcilerinin isim ve imzalarının yer aldığını söyledi. Bakan Canikli, şöyle konuştu:

"Tutanaklarda söz konusu ürünlerin tamamının ithal ve Çin malı olduğu açık bir şekilde belirtiliyor. Bakanlığın Piyasa Denetimi ve Gözetimi tutanağında, numune alınan mal ya da eşya ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor, bütün özellikleri ifade ediliyor. Ayrıca ürüne ilişkin bilgiler bölümünde 2 seçenek var, tutanakta ithal ve menşe ülke olarak Çin açıkça belirtilmiştir. Kayıtlarımıza göre, tahlile gönderilen ayakkabılar, ithal ve Çin malı, yerli malı değil. 15 numuneden uygunsuz çıkan 12 numunenin tamamı Çin malı ve ithaldir. Tutanaklar yetkililer tarafından imzalanıyor. Arkadaşlarımız numuneyi alırken ürünle ilgili tüm bilgileri belirtmeleri gerektiği için, Çin malı ve ithal menşeli olduğunu da tutanağa açık bir şekilde ifade ediyor. Tekrar söylüyorum, bunların tamamı ithal ve Çin menşelidir, yerli malı değildir."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler