'Adınız Ak olsa da aklamaz sizi'

2015 Bütçe görüşmelerinde söz alan Hasip Kaplan hükümete 17 Aralık'ı hatırlatarak 'Adınız Ak olsa da aklamaz sizi' dedi.

Yayınlanma: 10.12.2014 - 15:17
Abone Ol google-news

İşte Kaplan'ın kouşmasından satır başları;

Bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon zaman zaman yükseliyor.  HDP adına söz alan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan konuşmasının bazı yerlerinde adeta çıldırdı. Hükümetin enerji politikasını yerden yere vuran Kaplan, termik santraller vebarajlar sonrası tarih katliamı yapıldığını ileri sürerek TBMM kürsüsünden adeta isyan etti.
Hasip Kaplan' isyan etti: Saraylarınız bol olsun, dolarlarınız da bol olsun - VİDEO


Kaplan, 'Osmanlı tarihi diyorlar, Osmanlı Türkçesi diyorlar, Yok marka diyorlar. Hasankeyf 15 bin yıllık marka değil miydi? Sizin kökünüz bir karış mı toprağa basıyor? Eski çağlarda zeytin ağaçları kutsaldı. Onlara dokunanlar öldürülürdü. Kıydınız efendiler kıydınız, zalimce kıydı bu enerji mafyası. Lanet olsun bu enerji mafyasına.' diye konuştu.

İŞTE KAPLAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Bugün İnsan hakları günü kendi hukukumu koruyamazsam yurttaşlarımın hakkını nasıl korurum bilemiyorum. İnsani çalışma hali olan bir bütçe salonu yapınız ve gelen bürokratlar oturabilecekleri bir koltuk bulsunlar.

2015 bütçesine yolsuzluklar damga vurdu. Kanser gibi yayıldı, insanlığı, adaleti, toplumu çürütüyor.

Avukatlar dosya incelemesin dediniz, polise mahkeme kararı olmadan her yerde gözaltı ve 48 tutma hakkı getirdiniz. Yani Türkiye'de OHAL ilan ettiniz.

Hep iktidar kalacak değilsiniz ya. Bir gün siz de hesap vereceksiniz. Size Japonlar gibi harakiri yapın demiyorum ama İspanya'daki, Paraguay'daki Almanya'daki gibi gereğini yapın. Ne diyelim size gelin tekrar bakan olarak oturun mu diyelim?

Gökçek'in Ankara'daki asvalt vergisine ne diyeceksiniz? Bütün 25 senedir Ankara'yı asfalt edemeyen Gökçek'e soruyorum Ak Saray'ın etrafına yaptığın asfaltın faturasını Cumhurbaşkanına çıkar.

Bu bütçe halkın değil. Sayın Recep Başkanın... İki Recep var Biri bu Recep ( Foto: Recep Tayyip Erdoğan) biri de bu Recep ( Foto: Yırtık lastik ayakkabı giyen madenci babası Recep amca)

Sizin vicdanınız kurusun. Tarihe en büyük doğa katliamı yapmış hükümet olarak kayıtlara geçtiniz. Utanmadınız mı? Kıydınız efendiler kıydınız, lanet olsun bu enerji mafyasına lanet olsun.
 Türkiye’de 915 ultra zengin var, ellerindeki parasal varlık 120 milyar dolar, bütçenin yarısı kadar para.

"AK SARAY'A NE KADARLIK ASFALT FATURASI KESTİN?"

Vergi konusunda Deli Dumrul'u geçtiniz. Sizler Boğaziçi Köprüsü'nden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişte para alıyorsunuz. Kilometre başına biliyor musunuz 3 sent para ödüyorsunuz.

İngiliz kraliyet ailesi için 1 milyon ağaç kesiyorsunuz. Ege gideek İncir gidecek. Sizin bir şirketiniz gidip İngiltere'de böyle bir tesis kurabilir mi? Sizde vicdan yok cüzdan cüzdan diye tutturmuşsunuz. Torunlarımızı bile borçlandırdınız Allahınızdan bulun ne diyeyim size.

Burası Soma arkadaş kaç kişinin daha ölmesi lazım? Geldi pişkin pişkin hayat devam ediyor dediler. Başbakan 2012'den beri ruhsatları kendisine bağlamıştı.

Sayın Babacan buradaydı gitti. Petrol fiyatları düştü Haziran'a kadar zam yok dediniz peki neden yüzde 9 zam yaptınız? Siz sadece zeytine kıymıyorsunuz. Şehirlere kıymaya başladınız. Yaşanmaz duruma getirdiniz. Tarihi katlettiniz. İşte size İstanbul'un silüeti. Bu silüet sizin silüetiniz.

Güzelim İstanbul'u betona çevirdiniz betona. Sizin anlamadığınız bir şey daha var. Bu bütçe zaten hakkın değil ama en çok kazananın en az verdiği en az kazanan en çok vergi verdiği hükümet bütçesi.

Bu bütçe Ermenekli Recep Amca'nın bütçesi değil. Bu bütçe zati şahanelerinin bütçesi. Zekat vermeyen müslümanlardan din tüccarlarından, vergi vermeyen din tücccarlarından, HDP hesap soracaktır. Halkların Demokratik Partisi Türkiye'nin vicdanıdır.

Siz baskı yasaları getireceksiniz biz meydanlara dökülürüz dediğimiz zaman siz cinayet işlemekten suçlarız diyor. Bu muhalefet yürümesin mi? Gösteri yapmasın mı? 6-7 Ekim'de hükümeti çıkıp buradan şunun cevabını vermesi lazım. İzmir'de Antep'te öldürülen Dargeçit'te öldürülenlerle ilgili hangi işlemi yaptı.

F16'ların modernizasyonu konusunda hükümetin verdiği rakamın dışında ciddi rakamlar ortaya çıktı. 27 milyar dolar silah satışı. Hükümetin 2023 vizyonu 2014'te gördüler revizyonu. Tümü değişti.

Özelleştirme, hırsızlık bana hep seni hatırlatıyor. Gizli dinlemeler, kelepçeler, Kobani, Gezi bana hep seni hatırlatıyor.

IŞİD'in El Kaide'nin idolojik hamiliği size kaybettirdi. Siz kalktınız IŞİD de DAEŞ aynı. PYD ile aynıdır. Sizin vicdanınız yok mu? Sizin Allah2ınız yok mu? O topraklarda yaşayan Türkmenler Kürtler köle pazarlarında satılan kadınlara terörist diyenin ne diyeyim söyleyecek sözüm yok.

Bu gütçe seçim bütçesi değil dediler. Emekçileri yok sayan bu bütçe seçim bütçesi değil de nedir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler