Öğretmene barikat

Eğitim-İş'in özelleştirmeye, taşerona ve eğitimde gericiliğe karşı önceki gün Yatağan'dan başlattığı 'Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü'ne katılanlar bugün İzmir’e ulaştı. Ancak polis eğitimcilerin Basmane’den Konak Alanı’na yürümesine izin vermedi.

Yayınlanma: 17.12.2014 - 19:36
Abone Ol google-news

Bugün Basmane Meydanı'nda toplanan gurubun Konak Alanı'na kadar yürümesine yaklaşık dört saate yakın güvenlik güçleri panzer, çevik kuvvet ve çok sayıda sivil polis kordonuyla engellendi. Aralarında çok sayıda siyasal parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu kitle, uzun süre oturma grevi yaptı. Polisle yapılan pazarlıklar sonucu gurubun Montrö Meydanı'na kadar yürümesine izin verildi.

Burada “Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz”, “Laik, bilimsel eğitim”, “Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak” sloganlarıyla topluluğa seslenen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Yürüyüşümüz eğitimcileri de kapsayan taşeronlaşmaya karşı olmak için Yatağan'da başladı, AKP iktidarıyla tamamıyla gericileşen milli eğitime karşı da Ankara'da her türlü baskı ve engellemelere karşın sürecek. Öncelikle bugün kardeş dost dediğimiz Pakistan Talibanı'ın 150 ye yakın eğitimciyi ve 150 öğrenciyi de yaralamasını kınıyorum. Bu olay laikliğin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Laiklik demek ki bir ülkenin temel şartlardan biridir. Elbette ki bu yürüyüşümüz 17 Aralıkta başlaması 17-25 operasyonlarıyla siyasetçilerin bakanların başbakanın, başbakanın oğlunun, iş adamlarının nasıl rüşvet verildiğini çarşaf çarşaf okuduk. Peşkeş çekenleri protesto etmek amacıyla ve Yatağan'da 447 gündür direnen emekçilerin yeri olmasıyla seçtik. Özelleştirmeye, iş cinayetlerine, taşeronlaşmaya karşı olduğumuz için Yatağan'dan başladık. Bu siyasal iktidar Türkiye'nin ahlakını, ekonomisini, sosyal yaşamını tahrip etti. En büyük darbeyi de eğitimde yaptılar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler