Soyer’den laboratuvar müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünkü mesaisine sabah altı buçukta sebze ve meyve halinde başladı. Başkan Soyer, tüketicinin sağlıklı gıdaya erişimi için gıda kontrol laboratuvarı kuracaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 06.11.2019 - 22:10
Soyer’den laboratuvar müjdesi
Abone Ol google-news

Hal esnafının sorunlarını ve önerilerini dinleyen başkan Soyer, ülkede ıspanaktan salatalığa, pırasadan karpuza kadar her şeyin tohumunun dışarıdan alındığına vurgu yaparak, “Aslında biz başka türlü bir işgal altındayız. Düşman ülkeye illa postalları ile girmiyor. Bazen tohumu ile giriyor ve seni esir alıyor. Biraz öyle bir durumdayız. Hal esnafına bu müjdeyi vermek istedim. Onlar buradan gönderecekleri ürünlerin, aldıkları ürünlerin kontrollerini yapabilir hale gelecekler. Tohumdan sofraya bütün bu süreci en doğru bir biçimde yönetmek zorundayız” dedi.

STANDARTLARA UYGUNLUK

İzmir’in her tarafından kurulmasına ön ayak olarak destekledikleri kooperatiflerin ürünlerinin de kontrolünün sağlanacağını söyleyen Soyer, “Laboratuvarı hal için de kullanacağız. Üreticimizin de tüketicimizin de içini rahatlatacak ve sorun ortaya çıkmadan ortadan kalkmasını sağlayacak bir gelişme olacak. Bu laboratuvar Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni ile kurulacak. Onların getirdiği standartlara uygun, aynı zamanda teknik donanımı yüksek bir laboratuvar olacak. Her başlıkta kontrol yapabileceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler