Türkiye'nin Ispanak deposu Menemen'de zehirli ot denetimi

Türkiye'nin ıspanak depolarından Menemen'de belediye tarlaları denetledi. Menemen Belediyesi'nden yapılan açıklamada, " Menemen Ovamız’da yetişen ıspanakların halk sağlığını tehdit etmesi söz konusu değildir." denildi.

Yayınlanma: 07.11.2019 - 16:01
Türkiye'nin Ispanak deposu Menemen'de zehirli ot denetimi
Abone Ol google-news

İstanbul ve Tekirdağ'da çok sayıda kişinin ıspanak yemeği yedikten sonra zehirlenmesinin ardından gözler, ıspanak üretiminin önemli bölümünü karşılayan İzmir'e de çevrildi. Menemen Belediyesi, ilçedeki ıspanak tarlalarında zararlı otların görülmeediğini açıkladı.

Menemen Belediyesinden yapılan açıklamada, "Kamuoyunda ıspanaktan kaynaklı zehirlenmeler olduğuna dair çıkan haberler karşısında Menemen Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Üzeyir Karaca ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Sayın Metin Karagöl başkanlıklarında kurulan komisyon ile Menemen Ovamız’da detaylı teknik incelemeler yapılmıştır. İncelemeler sonucunda Menemen Ovası’nda yetişen ıspanaktan kaynaklı herhangi bir zehirlemenin olamayacağı, ürünlerin insan sağlığı açısından herhangi bir tehdit içermediği belirlenmiştir. Bahse konu zehirleme tehdidinin yaban ot diye tabir edilen Güzel Avrat Otu ve Boru Otu’nun içeriğinden olma ihtimali vardır ki, bu yaban otları Menemen Ovamız’da bulunmamaktadır. Sonuç olarak, Menemen Ovamız’da yetişen ıspanakların halk sağlığını tehdit etmesi söz konusu değildir." denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler