Buğra Gökçe: Narlıdere Metrosu projesinde 4 km. tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, çalışmalara ilişkin, ''Bugün itibariyle bu 14 kilometrenin yaklaşık 4 kilometresini tamamlamış oluyoruz. Bir aksilik olmazsa 2022 yılında metromuzu İzmirlilerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 08.11.2019 - 13:24
Buğra Gökçe: Narlıdere Metrosu projesinde 4 km. tamamlandı
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 Haziran ayında temelini attığı Narlıdere Metrosu'nun yapımına devam ediyor. Fahrettin Altay-Narlıdere hattındaki yedi istasyonda birden çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova İstasyonu ile Çağdaş İstasyonu arasındaki 860 metrelik mesafeyi tünel açma makinesi (TBM) ile aşarak iki istasyonu birbirine bağladı.“Dev köstebek” diye de adlandırılan TBM’nin iki istasyonu birleştiren tüneldeki son çalışması İzmir Büyükşehir Belediyesi ve metro inşaatında çalışanlar tarafından sevinçle karşılandı. TBM’nin tünelden çıkışını izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcı Eser Atak ile Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da vardı. Projeye ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, ''Narlıdere Metrosu 7.2 km. uzunluğunda. Fahrettin Altay istasyonumuzu Narlıdere’ye bağlayacak. Çift tüp tünel olarak yapıyoruz ve ortalama tünel uzunluğumuz 14 km. Bugün itibariyle bu 14 kilometrenin yaklaşık 4 kilometresini tamamlamış oluyoruz. Bir aksilik olmazsa 2022 yılında metromuzu İzmirlilerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.'' ifadedlerini kullandı.


Çalışmalar tamamlandığında Bornova EVKA-3’ten metroya binen bir yolcu Narlıdere’ye kadar aktarmasız gidebilecek. İzmir’de raylı sistemin uzunluğu 179’dan 186,5 kilometreye ulaşacak.  






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler