İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri, 10 Kasım’da mevlit okutacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ulu önder Atatürk'ün 81'inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla mevlit okutacak.

Yayınlanma: 08.11.2019 - 22:53
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri, 10 Kasım’da mevlit okutacak
Abone Ol google-news

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci ölüm yıldönümü nedeniyle 10 Kasım’da Taksim Meydanı’nda düzenlenecek resmi törene katılacak. 

İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Dolmabahçe Bezmi Âlem Valide Sultan Camii’nde 10 Kasım mevlidi okutacak. Mevlitten sonra İmamoğlu, Karacaahmet Sultan Cemevi’nde Atatürk anısına lokma ile şerbet dağıtacak. Etkinliğe Yerlikaya da katılacak. 

İstanbul’un 13 raylı sistem hattının tamamı 10 Kasım’da 09.05’te Atatürk için duracak,  metro ve tramvaylar duraklara yanaştığında araçta anons yapılarak istasyonlarda siren çalınacak. İBB, yarın 19.30’da da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Atatürk’ü anma gecesi gerçekleştirecek.

ANKARA DA MEVLİT OKUTACAK

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı da 10 Kasım’da mevlit okutacağını duyurdu. ABB resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Büyükşehir Belediyemiz, vefatının 81. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için ikindi namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutacaktır"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler