Vitrindeki Albümler

Vitrindeki Albümler

Yayınlanma: 08.11.2019 - 23:59
Abone Ol google-news

Sinem Bacı ‘Uyu Deme’ (Ahenk Müzik)

“Kızıl Dere” bestesiyle çağdaş ozanlar tarihimize kalıcı bir satır eklemiş kadın ozan Sinem Bacı, eski eserlerini derleyerek yeniden yorumladığı beş parçalık kısaçaları “Uyu Deme” ile eskilerin hafızasını tazelerken, yeni kuşaklara geçmişi anlatıyor. 

1972 ile 1975 yılları arasında beş 45’lik yapmıştı Sinem Bacı, 1979 yılında da “Kapıcılar” adında bir kaset. Ondan beridir de pek sesi soluğu çıkmıyordu. 1980 ile 1985 arası yasaklı olduğu için ortalıklarda görünememiş, sahneye çıkamamıştı. Yasak kalktıktan sonra da insanlar korkusundan ona iş vermemişti. 2010 yılında Kadın Âşıklar adında bir toplamada yer alınca yeniden hatırlara düşmüştü. Bir dayanışma gecesi dışında hiç sahne almamıştı. 

Elinizdeki CD’nin müsebbibi Cavit Murtezaoğlu. Kardeş Türküler “Uyu Deme”yi 2010 yılında bir konserde yorumlamıştı. Feryal çok seviyordu. 2012 yılında Sinem Bacı, Feryal ile bir konserde düet yaptığında bunu izleyen Cavit de Sinem Bacı’nın bestelerini yeniden düzenlemeye ve kaydetmeye karar vermiş, yeni düzenlemeler yapmış.  

“Kızıl Dere” Mahir Çayan ve arkadaşları için, “Uyu Deme” 12 Eylül askeri darbesine karşı yazılmıştı. “Can Şehri” ile “Virane Bağlar” yetmişlere, “Ammana Geldim” doksanlara ait, ancak hepsi halen güncel. 

Sonsuz Eksi Bir ‘Başka Bir Dünyada’ (Fono Müzik) 

Bu yılın başlarında “Uzak” adında iki şarkıdan oluşan bir çalışma yayımlamıştı Sonsuz Eksi Bir. Şimdi bu iki parçayı da içeren dokuz şarkılık bir albüm geldi çiçeği burnunda topluluktan: “Bir Başka Dünyada”. 

Sonsuz Eksi Bir, 2017 yılında vücut bulmuş; vokalde Fırat Akın, gitarda Giray Şipit ve Umut Tosun, davulda Ege Evis, basta Berkay Aygör eliyle. Rock tarihinin modern çizgilerine ayak bassalar da, geleneksel çizgilere saygı duysalar da hiç kavır yok bu topluluğun ilk albümünde. Özgün besteleri ise bu genç adamların yaşlarının aritmetik ortalamasından daha olgun. Konuları iç muhasebe ile dış dünya arasındaki ironik didişmeler. Dinamik ve güçlü rock sound’una sahip Sonsuz Eksi Bir; modern rock ile soft rock arasında... Şarkıları duygusal, akılda kalıcı ve akıcı. Sokakta, mağazada, reklamlarda, yanınızdan geçen spor arabada kulağınıza sürekli misafir olan auto-tune yoğuşmalı Türkçe Rap müziğinden biraz uzaklaşayım diyorsanız...

Not: Belli ki çalışkan ve disiplinli çocuklar bunlar. Gelen bilgilere göre ikinci albümün şarkıları bile şimdiden hazırmış. Şimdi iki temennimiz: İlki bir sonraki albümü fazla beklememek, ikincisi ise tabii ki yakınlarda gelecek haberin “maalesef dağıldılar” olmaması. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler