Sütte seçim oyunu

Hükümet seçim öncesinde 25 kuruşa çıkardığı süt prim desteğini seçim sonrasında 10 kuruşa düşürdü. Tepkiler üzerine üreticinin süt kazancının arttığını savundu.

Yayınlanma: 09.11.2019 - 00:18
Sütte seçim oyunu
Abone Ol google-news

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,  süt primindeki oyuna dikkat çekerek, “Yazıklar olsun” dedi. Aygun’a yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarımsal destek priminin düşürülmesini sütteki referans fiyat artışına bağladı. Oktay, “2019 Ocak-Nisan döneminde süt referans fiyatı 1.7; süt primi 25 kuruş olarak belirlenmiş olup süt üreticimizin çiğ süt için eline geçen tutar litre başına 1.95 TL oldu. 

Mayısta süt referans fiyatı 2 TL, çiğ süt primi 10 kuruş olarak belirlenmiş olup süt üreticimizin eline geçen tutar litre başına 2.1 TL’ye yükseldi. Dolayısıyla süt üreticimizin çiğ süt için eline geçen tutar artmıştır” dedi. Aygun ise bunun doğru olmadığını, Resmi Gazete’de yayımlanan Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Uygulaması Tebliği’ne göre çiğ süte destek primlerinin dönemsel değil yıllık olduğunu, o yıl yapılan artışın geriye dönük düşürülemeyeceğini vurguladı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler