‘Kavaklar her zaman kesiliyor’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün gece 03.00’e kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Bakanlığın 2020 bütçesi 16 milyar 474 milyon 681 bin TL olarak belirlendi.

Yayınlanma: 12.11.2019 - 23:07
‘Kavaklar her zaman kesiliyor’
Abone Ol google-news

Komisyon toplantısına yüzbinlerce öğrencinin üniversite yıllarında devletten aldığı kredileri ödeyememesi ve ODTÜ’de binlerce ağaç kesilerek yapılmak istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdu tartışması damga vurdu. ODTÜ’de binlerce ağaç kesilmesinin ardından inşa edilmek istenen yurt projesine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, “Üniversiteyle görüştük, rektörlükle görüştük, kafaya göre biz gecekondu yapmıyoruz” dedi. Ağaçların kesimine ilişkin tepkiye ise Kasapoğlu, “Kavak ağaçları orası ve kavaklar zaman zaman kesiliyor” yanıtını verdi.

CHP’li Kamil Okyay Sındır, “Öğrenciler kredi kullanmış ama kredisini ödeyemiyor ve bu 5 milyona ulaşmış bir rakam. Ödenmeyen borçlara da aylık yüzde 1.40 oranında gecikme faizi uygulanıyor. Geciken kredinin 2 ya da 3 katına çıktığı da baki. 280 bin kişinin şu anda kapısına haciz dayanmış durumda, yasal işlem başlatılmış durumda. Yani bu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bu 280 bin kişinin isminin bildirildiği söyleniyor. Geliniz, bunları kaldırınız, faiziyle birlikte bu borcu bir kerede sıfırlayınız” önerisinde bulundu. Kasapoğlu ise vekillerin kredi sorularına ilişkin bir yanıt vermedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler