Otizmli aileler eğitimde eşitlik talep etti: “Eğitim haktır engellenemez”

Aksaray’da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep ederek, otizmli öğrencilere tepki göstermesi İstanbul’da protesto edildi.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 14:42
Abone Ol google-news

Cevahir AVM  önünde bir araya gelen otizmli çocuklar ve aileleri eğitimde eşitlik ve farkındalık talep etti. “Alandışı değil özel eğitim istiyoruz”, “Sözleşmeli değil kadrolu özel eğitimci istiyoruz”, “Ayrıştırma kaynaştır”, “Otizm hastalık değil”, “Okul hakkımı istiyorum”, “Eğitim haktır engellenemez” pankartlarınn açıldığı eylemde aileler adına açıklama yapan Sevda Yılmaz, Aksaray’da yaşanan olaya, “Bilinmesi gerekirki bu durum sadece Aksaray’da yaşanan bir olay değildir. Ülke genelinde bu ve benzeri talihsiz olayları otizmli çocuklar ve aileleri olarak çok sık yaşamaktayız” diyerek tepki gösterdi. Yılmaz, ülke genelinde bir çok ailenin eğitim konusunda zorluklarla karşılaştığını belirterek, “Anayasada ‘kimse eğitim hakkından mahrum bırakalamaz’ maddesinin altını çizerek verilen ders saatlerinin yetersizliğinin çocklarımızda ciddi gerilemelere sebep olduğunu belirtir, gerekli düzenlemelerin yapılmasını arz ederiz. Öte yandan kanayan bir diğer diğer yaramız okullarda alan mezunu yerine 80 saatlik eğitim sertifikası ile branş öğretmenlerinin çocuklarımaza eğitim vermesidir. Kendi imkanlarımızla ilerleme kaydettiğimiz çocuklarımız bu durum karşısında olumsuz yönde etkilenmektedir. Nasıl mücadele edeceğini bilmeyen öğretmen konumudaki bireyler, bizleri de psikolojik olarak yıpratmaktadır. Bu eğitimcilerin vicdanlarına emanet edilen çocukların başlarına neler geldiklerini hepimiz hergün duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, otizmli çocukları olan ailelerin bazı taleplerini ise şöyle sıralada;

“Özel gereksinimleri olan çocukların sınıflarında kamera sisteminin zorunlu olmasını, gölge öğretmenin devlet destekli olmasını talep ediyoriz. Bakım evlerinin sayısının yetersizliği de ciddi sorunlarımız arasındadır. Bana bir şey olursa ne olacak sorusunu hergün sorduğumuz zorlu sürecin bir nebze rahatlığa kavuşması devlet sayesinde çözüme ulaşacaktır.”

   



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler