İstanbul’daki 39 ilçenin 2020 yılı bütçeleri İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlattığı projenin büyük ve küçük ölçekli imar planları kabul edildi. Şehir genelinde birçok arazi kreş alanına dönüştürüldü. İBB Meclisi’nin dünkü oturumunda İstanbul’un 39 ilçesinin 2020 yılı bütçeleri de oy birliğiyle onaylandı.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 21:46
İstanbul’daki 39 ilçenin 2020 yılı bütçeleri İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi
Abone Ol google-news

Saraçhane’deki İBB merkez binasında yapılan toplantıda meclis gündemine İstanbul geneli muhtelif alanlarda kreş alanlarına ilişkin büyük ve küçük ölçekli plan değişiklikleri geldi. Teklifte şehir genelinde 0 - 6 yaş arası çocuklara hizmet vermek, okulöncesi eğitimi alamayan çocukları akranlarıyla eşitlemek, annelerin de istihdama ve sosyal hayata katılımlarını sağlamanın amaçlandığı anlatıldı. Esenyurt’tan Sultangazi’ye, Kartal’dan Beylikdüzü’ne kadar birçok ilçede projelerin hayata geçirileceği araziler belirlendi. Araziler kreş alanına dönüştürüldü. Teklif İBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

BÜTÇELER ONAYLANDI

Öte yandan dünkü İBB Meclisi oturumunda İstanbul’un 39 ilçesinin 2020 yılı bütçeleri de oya sunuldu. 39 ilçenin de bütçeleri oybirliği ile kabul edildi. İstanbul’un en yüksek bütçeye sahip ilçesi 802 milyon 250 bin lira ile Esenyurt olurken en düşük bütçeli de 41.5 milyon TL ile Adalar ilçesi oldu. 2020 yılı bütçesinde 2019 yılına göre artış gözlemlense de iki yıl önceki 2018 yılı bütçesine göre düşüş yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler