Velilerden habersiz dini etkinliğe götürdüler

İzmir Bornova’da lise öğrencileri, “pilav yemeye” gidecekleri söylenerek, müftülüğün “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinliğine götürüldü. Veliler, çocuklarının kendilerine haber verilmeden okul dışına çıkarılmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 22:12
Velilerden habersiz  dini etkinliğe götürdüler
Abone Ol google-news

Aralarında Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Fen Lisesi gibi okulların bulunduğu lise öğrencileri, önceki gün “pilav yemeye” denilerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan Bornova ilçe Müftülüğü’nce düzenlenen programa götürüldü.

Sol Haber’e habere göre, programda çocuklara önce tasavvuf müziği sonra da Kuranıkerim dinletilirken peygamberin aile hayatının örnek alınması gerektiği belirtildi ve “cariyeler” anlatıldı. Mevzuat gereği kendilerine bilgi verilmeden çocuklarının okul dışına çıkarılmasına tepki gösteren veliler, öğrencilerin dini içerikli etkinliklere katılımlarının da isteğe bağlı olduğunu hatırlarak okul müdürlüklerine dilekçe yazdı. Dilekçede “Çocuğumun okul dışından katılımcılarla yapılan etkinliklerin konularının velisi olarak bizlerin bilgisine sunulması zorunluluğunu önemle hatırlatırım” ifadelerine yer verildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler