Gürsel Tekin: "ABD ile sorunlar şirinlikle çözülemez"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son ABD ziyareti ve sonrasında yaşananları Cumhuriyet TV’den Serhat Doğan’a anlattı. Tekin; “ABD meselesi şirinliklerle çözülemez” dedi.

Yayınlanma: 15.11.2019 - 18:38
Abone Ol google-news

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’ye yaptığı ziyaretin yankıları sürüyor. Mektup krizinin eşiğinde gerçekleştirilen ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donal Trump ile görüştü. CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, ziyareti “Dış politikadaki meseleleri, iç politika malzemesi haline getirirseniz size ağır faturalar gelir. Şimdi bu meselelerin ağır faturalarını ödüyoruz. Gömleğin bir düğmesini yanlış iliklerseniz tamamı yanlış gider. Baştan itibaren ortada ki; dış politikamız yanlıştır” sözleriyle değerlendirdi.

Dış politikada geldiğimiz durumu çok tehlikeli olarak gören Gürsel Tekin; “Şirinlik yaparak ABD ile meselelerin çözülemeyeceğini herkesin bilmesi lazım. Tutanaklarla sahadaki işlerin birbirini tutmayacağını herkesin bilmesi lazım. Kendi meselenizi kendiniz çözemezseniz elin oğlunun çözümüne tabi olmak zorundasınız nokta. İki mafya örgütünün arasına Türkiye’yi sıkıştırmaya çalışıyoruz” dedi.

ABD’de devam eden Halkbank davasına değinen CHP’li Tekin, bu konunun bir an önce açıklığa kavuşması gerektiğini belirtti. Açıklamaların yurttaşları incittiğini savunan Gürsel Tekin; Türkiye’nin bu konuda net olması gerektiğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektupları sert sözlerle eleştiren siyasetçi; “Çok ağır, hiçbir diplomatik dile uymayan, çocukların bile birbirine söyleyemeyeceği son derece çirkin ve incitici bir meseledir. Bu mektup bile başlıbaşına bu görüşmeye gitmemeyi gerektiren bir nedendir” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın ABD ziyaretini S-400 konusuna bağlayan CHP’li Gürsel Tekin, “Siz orada ne konuştunuz? Demek ki çağrının nedeni sınır ötesi değilmiş. S-400 konusunda Türkiye ne yaptı? Ne söz verdi bilmiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler