Kurtuluş’ta cıvıl cıvıl sokak şenliği düzenlendi: “Mahallede Şenlik Var!”

Şişli Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Kurtuluş Sokak Şenliği”ne katılan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Ümit ediyorum ki Şişli’de ki 25 mahallemizin 25’inde de bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Buradan 24 mahalledeki diğer komşularıma sesleniyorum. Örgütlenin. Bu güzel etkinlikleri birlikte yapalım” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 16.11.2019 - 16:56
Abone Ol google-news

Bir semt girişimi olan Kurtuluş Çevre Grubu ve Şişli Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Kurtuluş Sokak Şenliği”,  “Mahallede Şenlik Var” temalısıyla Şişli’deki Kurtuluş Şahap Sokak’ta yapıldı.  Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. 20 Sivil Toplum Kurtuluşu (STK) temsilcisinin katıldığı şenlikte 20’den fazla stand kuruldu. Standlarda organik gıda, tasarım çantalar el yapımı oyuncaklar ve takılar yer aldı. Etkinliğe katılan Muammer Keskin ilk olarak standdaki yurttaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Ardından sahnede yurttaşlara seslenen Keskin, bir arada olmanın öneminin altını çizerek “Bu güzel etkinliğin ilkini Kurtuluş’ta yapıyoruz.  Kurtuluş uzun yıllardır yerleşim yeri olan ve farklı kesimlerin özgürce ve barış içerisinde yaşayan bir semtimiz. Ümit ediyorum ki Şişli’de ki 25 mahallemizin 25’inde de bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Buradan 24 mahalledeki diğer komşularıma sesleniyorum. Kurtuluş Çevre grubu gibi örgütlensinler. Bir araya gelip mahalle meclisleri oluştursunlar. Bu güzel etkinlikleri birlikte yapalım. Bu tür etkinlikleri yapan hiçbir siyasi ayrım, farklılaştırma yapmıyoruz. Hangi kesimdensiniz, kimsiniz önemli değil. Yeter ki bir arada olup güzel işlere beraber imza atalım. Hepimizin buna ihtiyacı var. Bir arada olmanan keyfinin yaşıyoruz. O yüzden sıkça yapacağız” dedi.

 
Amaç: Farkındalık Oluşturmak
Şenliğe katılan Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde çalışan İrfan Yılmaz, bu tarz etkinlikler ile farkındalık oluşturulduğunu kaydederek “HIV ve AIDS gibi bulaşıcı hastalıklar ile ilgili çalışıyoruz. Haftaiçi her akşam bu alanda 17.00 ile 20.00 arası hem ücretsiz danışmanlık yapıyoruz. Hem de test hizmeti sunuyoruz. Şişli Belediyesi’nin sağlık işleri müdürlüğü olarak bilgilendirici çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca ‘meme sağlığıyla ilgili de neler yapabilir’ diye çalışmalar yapıyoruz. İlk defa bir sokak etkinliğine katılıyoruz. Bu tarz etkinlikler ile farkındalık oluşturulabiliyor. Biz de belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.
Şişli Kent Konseyi Kültür Sanat Koordinatörü Nevin Kaplan ise kuracakları kooperatif ile hem kadın istihdamına hem de kadınların sorunlarına çözüm bulmak için Şişli Belediyesi ile ortak çalışma yürüttüklerini söyleyerek “Şişli de kurulacak ilk kadın kooperatifi olacak. Şişli de kurulacak ilk kooperatif olması açısından çok önemli. Şişli’de ki toplum merkezindeki kadınlar, mahalleli kadınlar kendi yaptıkları ürünleri değerlendirme fırsatı bulacaklar ve kadın istihdamı da sağlanmış olacak ve onların aile bütçelerine de katkıda bulunmuş olacağız. Aynı zamanda kadınların yaşadığı sıkıntılara destek olmak için de girişimleri olacak. Şişli Belediyesi ile bu noktada eş güdümlü iş birliği içinde olacak” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler