Hayrullahoğlu için adalet istendi

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde gerçekleştirdikleri eylemlerinin 764. haftasında 1982 yılında gözaltına alındıktan sonra öldürülen Mustafa Asım Hayrullahoğlu için adalet istedi.

Yayınlanma: 16.11.2019 - 22:29
Hayrullahoğlu için adalet istendi
Abone Ol google-news

Bu haftaki açıklamayı okuyan kayıp yakınlarından Maside Ocak, “Mustafa Asım Hayrullahoğlu ve tüm kayıplarımız için adalet istemekten, 65 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz” dedi. Hayrullahoğlu’nun eşi Aynur Hayrullahoğlu eşini öldürenlerin cezasız kaldığını belirterek “Öfkem hâlâ devam ediyor. Ne yazık ki öldüler... Keşke ölmeselerdi. Keşke sürünmeye devam etselerdi. 37 yıl oldu. 37 yıldır özlem ve hasretle bekliyorum onu. Ben eşimi kaybettim. Hâlâ yürekleri yanan eşler, analar, çocuklar var. Yahu bu nasıl iştir böyle? Aynı zihniyet devam ediyor. Merak ediyorum. Acaba bu insanlar bu zihniyete devam edenler çocuklarının, torunlarının yüzüne nasıl bakıyor? İleride nasıl hesap verecekler? Bunca insanın katili olarak hiç mi utanmayacaklar? Bizden korkmayın, zulmeden sizsiniz biz değiliz. Yeter artık!” diye konuştu. 

Ailenin avukatı Ergin Cinmen de annelerin eylemine gönderdiği mesajda “Mustafa Hayrullahoğlu zamanın TKP yöneticilerindedi. Gözaltına alındıktan bir buçuk gün sonra yoğun işkence nedeniyle öldü. Otopsi raporunda gırtlak kemiği kırılmıştı. Gırtlak kemiğinin kırılması boğazının uzun süre sıkılmasının açık kanıtıydı. 12 Eylül yargısının işkence hakkında verdiği az mahkûmiyet kararından biri oldu” dedi. Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişinin yıldönümünü anarak mezar yerlerinin açıklanması çağrısında bulunan Cumartesi Anneleri, eylemlerinin sonunda sanatçı Ahmet Kaya’nın ölümünün 19’uncu yıldönümü nedeniyle “Beni Bul Anne” şarkısını çaldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler