İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği “Yeni Yıl Yemeği'ne katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yeni yıl yemeğine katıldı. İmamoğlu, “Önümüzdeki bir yılın, geçtiğimiz bir yıldan iyi olmasını istiyorsak demokrasiyi toplumun her alanına nüfus ettirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 21:24
İmamoğlu, Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği “Yeni Yıl Yemeği'ne katıldı
Abone Ol google-news

Ekrem imamoğlu, Sarıyer Belediyes'inin geleneksel olarak her yıl düzenlediği yeni yıl yemeğine katıldı. The Grand Tarabya Oteli'nde düzenlenen yemekte İmamoğlu’na, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rum Fener Patriği Bartholomeos, Türkiye Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Orhan Çanlı, Türkiye Haham Başı İsak Haleva, Türkiye Süryani Metropoliti Yusuf Çetin, Patriklik Kaymakamı Episkopos Şahak Maşalyan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner,  Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer eşlik etti. Şükrü Genç gelen misafirleri kapıda karşıladı.

Etkinlikte konuşan Şükrü Genç, “Yeni yıl yemeğimizde bulunmanızdan gurur duydum. Geleneksek yemeğimizin 8.sini yapıyoruz. yaklaşık 7 yılın tüm dünya için barış ve huzur getirmesini diledik ama yaşamın gerçekleri arasında yerini bulamadı. Uluslararası boyutta hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu noktada yerel yönetimlerin önemini vurgulamak istiyorum. Küreselleşme çağında yerel yönetimlere kentlerde önem taşıyor. Küresel ve ulusal ölçekte üretilen projeler ve gerçekleştirilen çalışmalarla önem yaratabiliriz. Farklı kültürlere sahip herkes bu topraklarda yaşadı. Birlikte yaşama sanatını uluslararası alanda yaratmalıyız. Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. bulduğumuz her fırsatta barışı savunacağız” dedi. 

“HARİKA BİR YIL DİLİYORUM”

Ardından kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu da, “Burada olmaktan benim için çok keyifli. Bu güzel akşamda bu ortamda bir yolu geride bıraktık be yenisine adım atmaya hazırlıyoruz. Sadece kişileri değil kişileri kurumların toplumların kendi muhasebesini yapması gerekiyor. Bu şehrin ve bu ülkenin geleceğini tek tek şekillendiremeyiz ama bir aradayken şekillendirebiliriz. Ortak akılla uzlaşmayla kendisini geliştirmeyen toplumlar kısır bir gelecek yaşarlar. Demokrasi çok değerlidir çünkü herkesin söz ve karar sahibi olmasıdır. Sadece seçme ve seçilme hakkı değildir. Tek bir kişini çıkarları değil ortak aklın ortak çalışmaların temel alındığı bir yaşayış biçimidir. Önümüzdeki 1 yılın geçtiğimiz 1 yıldan iyi olmasını istiyorsak demokrasiyi toplumun her alanına nüfus ettirmek zorundayız. Demokrasi; Uzlaşmayı bir zayıflık olarak görmeyenler içindir. Demokrasi, yaşayan bir mekanizmadır. İstanbul’u daha önce hiç olmadığı kadar demokrastik bir kent yapmak benim en önem verdiğim görevlerimden bir tanesidir. Her konuda açık davranıyoruz. Yüzbinlerin katılımını bekliyoruz. İstanbul’a bütünüyle bakarak biz yapacağız. Ortak akla önem veriyorum. 2019'u acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz. Tarihi bir yıl yaşadık. 2020 demokrasiyle içiçe dolu dolu bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemize şehrimize Harika bir yıl diliyorum” dedi.

“İNANCIMIZ TAM”

Canan Kaftancıoğlu da yeni yıl dileklerini paylaşarak “Sürdürülen her program gelenekselleştirilen her proje bizim için çok değerli. Belediyemizi bir çok konuda takdir ediyorum. 2019 umduğumuz gibi geçmemiş olabilir ama 2020’ye ilk adımı attık. İnancımız tam. Bu umudu bize aşılayan 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum ve herkesi kutluyorum” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler