Türkiye’ye kaçan IŞİD’liler eylem hazırlığında

Irak’ın askeri istihbarat şefi Korgeneral Saad el Ellak, Suriye’den Türkiye’ye kaçan IŞİD’in bazı üstü düzey yöneticilerinin yeni saldırılar planladıklarını söyledi.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 23:46
Türkiye’ye kaçan IŞİD’liler eylem hazırlığında
Abone Ol google-news

El Ellak, “IŞİD yöneticileri Türkiye’ye kaçtıktan sonra yeni saldırı hazırlığına başladı. Bu kişilerin dosyalarını Ankara’ya ilettik” dedi. Irak’ın askeri istihbarat şefi Korgeneral Saad el Ellak, CNN International’a verdiği röportajda, IŞİD’in “kasası” konumundaki bazı yöneticilerin Türkiye’ye kaçtıklarını ve örgütün bu kişiler aracılığıyla yeni saldırılar planladığını söyledi.  Irak’ın dokuz üst düzey IŞİD yöneticisi hakkında Türkiye’ye dosya gönderdiğini belirten el Ellak, “Bu kişilerin hâlâ büyük miktarda mali kaynağa erişimi var. Yeni üye toplamanın yanı sıra büyük çaplı saldırılar planlıyorlar” diye konuştu. Iraklı istihbarat şefi, “Kampları terk edip ülkelerine geri dönebiliyorlar ve böylece Avrupa, Asya ve Kuzeybatı Afrika gibi ülkelerde büyük tehlike arz ediyorlar” dedi.

El Ellak, söz konusu teröristlerin sınırdaki kaçakçılara rüşvet vererek gizlice Gaziantep’e kaçtıklarını, aralarındaki konuşmalardan, Suriye ve Irak’taki hapishanelerde tutulan IŞİD’lileri kaçırmak için hapislere baskın planladıklarının anlaşıldığını söyledi. El Allak, Ankara’ya dosyaları gönderilen IŞİD’liler arasında “örgütün bugüne kadarki en iyi bombacıları” olarak anılan, Abdullah Fathi ve Hüseyin Farhan Asleni el Cumali’nin de bulunduğunu belirtti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler