CHP'li Teoman Sancar: Burada bir yolsuzluk var, araştırılsın

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın kardeşi Nazım Şevkan’ın rüşvet aldığı iddiaları üzerine basın toplantısı düzenleyerek, konunun araştırılması için suç duyurusunda bulundular.

Yayınlanma: 20.11.2019 - 10:47
CHP'li Teoman Sancar: Burada bir yolsuzluk var, araştırılsın
Abone Ol google-news

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan’la ilgili rüşvet iddiaları hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Şevkan’ın kardeşi Nazım Şevkan’a ait olduğu iddia edilen ve Youtube’da dolaşan ses kaydıyla ilgili konuşan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Burada bir program yapıldı ve bu ses kaydını kabul ettiklerini söylediler. Biz her zaman şeffaflıktan bahsediyoruz. Şeffaflık; ‘hesap verilebilirlik’ demektir. Acıpayam Belediyesi’ne hizmet veren bir ilaç firması ile Belediye Başkanı’nın kardeşi telefonda para konuşuyor. Bunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Belediye Başkanı bu durumla ilgili açık bir şey söyleyemiyor. 50 bin Lira’dan, 75 bin Lira’dan bahsediliyor. ‘Benim kardeşlerimin masrafları var’ deniyor. Bu kayıtlar Youtube’da yayılmış durumda. Savcılarımızın tekrar bu kaset kaydını dinleyip gerekeni yapacaklarına olan inancım sonsuz. Bizim partimizden de olsaydı, ben yine bu olaya aynı şekilde müdahil olurdum. Burada bir yolsuzluk var” diye konuştu. 

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, ise “Basın açıklamamızın gündemi; Acıpayam İlçesi Belediye Başkanı Sayın Hulusi Şevkan’ın cevaplamasını istediğimiz ama cevaplayamayacağını bildiğimiz tek bir soruyu sormak ve suç duyurunda bulunmaktır. Geçtiğimiz aylarda Başkan Hulusi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan hakkında ortaya atılan iddialar artık ayyuka çıktı. Peki neydi bu iddialar? Kardeş Nazım Şevkan’ın; abisi Başkan Hulusi Şevkan adına bir müteahhitten alınıp verildiği iddia edilen, rüşvet olarak adlandırılıp adlandırılamayacağının kamuoyu takdirine bırakacağımız para talebi ile Müteahhit Şerif Ali Saraç ile Nazım Şevkan’ın arasında geçen ve rüşvete ilişkin konuşmaların yer aldığı görüşmeler. Görüşmeler diyoruz, çünkü 1 değil, 2 değil; ilaçlama işinden reklam-tanıtım ve benzeri işlerle ilgili her hak edişten 4’te 1 oranında istenilen para pazarlıkları mevcuttur. Aynı zamanda ilaç şirketi sahibi de olan müteahhit Şerif Ali Saraç’ın basında yer alan bir röportajı da itirafname niteliğindedir. Bu itiraflar doğruysa; vaatlerle başlayıp, yalanlarla devam eden, tehditlere kadar uzanan bir rüşvet çarkı içindeki kirli belediyecilik düzenini de tüm yönleriyle ayan beyan ortaya çıkarmıştır. Bir kere daha yineliyoruz; bu bir suç duyurusudur. Savcılarımızın cesaretleri ile eksiksiz biçimde hukuku uygulaması ve ortadaki hukuk dışılığa çare olmaları gerekmektedir. Acıpayam Belediyesi’nin kötü yönetilmesi sonucunda 2014 yılında 6 milyon Türk Lirası borç, 2019 yılında yaklaşık 100 milyon Türk Lirası’na ulaşmıştır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler