Altın Madencileri Derneği Başkanı'ndan Alamos Gold'a destek

Altın Madencileri Derneği (AMD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yücel, Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi’ne yönelik açıklamalarda bulundu. Yücel, yaptığı açıklamada “Kirazlı projesinin ruhsat sürelerinin uzatılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 22.11.2019 - 15:18
Altın Madencileri Derneği Başkanı'ndan Alamos Gold'a destek
Abone Ol google-news

Kanadalı altın madeni şirketi Alamos Gold'un Kirazlı'da yaptığı doğa katliamı katliamı aylardır Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. 360 bini aşkın ağacın kesildiği çevre katliamına halkın her kesiminden tepki yağmış, çevreciler ekoljik dengenin bozulduğunu, özellikle altın aramalarında kullanılan siyanürün bölgenin suyunu zehirleyeceğini, bu zehirlenmelenin ölümcül etkiler yaratacağını her platformda dile getirmişti.

Bu süreçte iktidar paritisinin temsilcileri ise Alamos Gold'un çalışmalarını savunmuş, kesilen ağaçların Kaz Dağları'nda olmadığını iddia ederek çevrecilerin algı operasyonu yapmak suretiyle hükümeti hedef aldığını ileri sürmüştü. 

Alamos Gold'un eşsiz doğayı kıyıma uğratmasına bir destek de Altın Madencileri Derneği (AMD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yücel'den geldi. 

Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin Kirazlı’daki projeyi hayata geçirecek nitelikte olduğunu vurgulayan Yücel açıklamasında; “Kirazlı projesine AMD’nin karşı olduğu söylentisi yayılıyor. AMD olarak özellikle altını çiziyoruz ki; Kirazlı projesinde bugüne kadar yapılan her faaliyet yasaldır. Kirazlı Projesi Kazdağları Milli Parkı sınırları içerisinde değildir, 40 kilometre uzaklıktadır. Kirazlı projesi Atikhisar Barajı su toplama havzasında değildir. Kirazlı’da yapılması gereken tek şey daha başarılı bir ağaç kesim planıydı. Ülkenin yeraltı kaynakları siyaset üstü bir mesele olup herkesin sahiplenmesi gerekir. Kirazlı projesinin ruhsat sürelerinin uzatılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler