Yonca Evcimik'in çocuklar için hazırladığı kitapta, hayvan özgürlüğü karşıtı ifadeler!

Yonca Evcimik tarafından hazırlanan hayvan özgürlüğü karşıtı ifadeler içeren kitabın okullarda ders kitabı olarak okutulacağı iddia edildi.

Yayınlanma: 26.11.2019 - 19:44
Yonca Evcimik'in çocuklar için hazırladığı kitapta, hayvan özgürlüğü karşıtı ifadeler!
Abone Ol google-news

Yonca Evcimik tarafından Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi üzerinden 'Var Olmak Haktır' adlı bir çocuk kitabı hazırlandı. Bu kitapta, hayvanların katledilmesi ve sömürülmelerinin devamı için “Canlılara iyi davranılan metotların kullanılabileceğinin” ifade edilmesi tepki topladı. 

Evcimik'e ilk tepki Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Zülal Kalkandelen ve hayvan hakları üzerine yayın yapan ajanimo.com adlı haber sitesinde tepki çeken kitap, eleştiri yağmuruna tutuldu.

DERS KİTABI OLARAK OKUTULACAĞI İDDİA EDİLDİ

Evcimik tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocuklar için ders kitabı olarak okutulacağı iddia edilen kitapta, “Hiçbir hayvana, kötü, acımasız ve zalimce davranılamaz. Bir hayvanın hayatına son verilmesi gerekiyorsa; bu bir anda, korkutmadan ve acı çektirmeden yapılmalıdır”, “Çalıştırılan tüm hayvanların çalışma süreleri sınırlandırılmalıdır. Bu hayvanlar aşırı çalıştırılmamalı; yeterli beslenme ve dinlenme hakkına sahip olmalıdır”, “Besin amaçlı yetiştirilen her hayvan bakılmalı, barındırılmalı ve taşınmalıdır; yaşamlarına son verilirken de korkutmadan ve acı vermeden yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

'ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN DEĞİL'

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, kitapta geçen ifadelerin kabul edilemez olduğunu, bir hayvan hakkı savunucusunun hayvan öldürmeyi normalleştiremeyeceğini belirtti. Kalkandelen, “Bir çocuğa hayvanın yaşamına son vermenin nasıl olacağı konusunda yol gösterilemez. Adıyla tezat olan bu kitap çocuklar için uygun değil” dedi ve ekledi: "Bu kkitabın kesinlikle okullarda öğrencilere okutulmaması gerek"... 

'BU KABUL EDİLEMEZ'

Kalkandelen, sosyal medya hesabı üzerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yönelttiği soruda; ''Çocuklara hayvan öldürme yöntemlerini anlatan bu kitabın ders kitabı olacağı doğru mu? Bu kabul edilemez!'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler