Silahtarağa arazisi kaçırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, konum, nitelik ve yüksek maliyet nedeniyle iptal ettiği Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi proje alanının bir bölümünü de içeren çok sayıda alan AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne 10 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildi. CHP grubu karara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 02:00
Silahtarağa arazisi kaçırıldı
Abone Ol google-news

Güngören, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Alibeyköy gibi ilçelerde bulunan İBB’ye ait bazı bina, sosyal tesis ve stadyumlar, CHP’nin tüm itirazlarına karşın AKP’li ilçe belediyelerine bedelsiz verilmişti. Bu kez de İBB’ye bağlı İSKİ’nin mülkiyetindeki parsellerin 10 yıl süreyle bedelsiz tahsisine ilişkin önerge teklifi gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu tarafından hazırlanan önerge teklifinde Eyüpsultan, Alibeyköy ilçesindeki mülkiyeti İSKİ’ye ait toplam 13 parsel ile Düğmeciler Mahallesi’ndeki üzerinde Eyüpsultan belediye binasının bulunduğu arazideki İSKİ’nin yüzde 14.90 hissesinin AKP’li ilçe belediyesine 10 yıl süreyle bedelsiz tahsisi istendi. Arazilerin bir bölümü de iptal edilen Silahtarağa İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi proje alanıydı.

CHP, teklife koyduğu muhalefet şerhinde Eyüpsultan belediye binası, nikâh salonu ve sosyal tesisin bulunduğu parsellerin tahsisine ilişkin bir muhalefetlerinin olmadığını ancak diğer parsellerin tahsisinin bir gereklilik olmadığını anlattı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, alanın yaklaşık 70 bin metrekaresinin Silahtarağa Biyolojik Arıtma Tesisi proje alanı olduğuna dikkat çekerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun söz konusu bu alanda engelli yurttaşlar için rehabilitasyon merkezi projesi olduğunu söyledi. Tüm itirazlara karşın teklif, CHP’li meclis üyelerinin “ret” oylarına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler