'744 bin TL’lik ziyaret' iddiası

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Cibuti’de inşa edilen 2. Abdülhamit Han Camii’nin açılışına katılmak için kullandığı uçağın maliyetinin 744 bin lira olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 01.12.2019 - 20:32
'744 bin TL’lik ziyaret' iddiası
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Cibuti’de inşa edilen 2. Abdülhamit Han Camii’nin açılışına katılmak için kullandığı uçağın maliyetinin 744 bin lira olduğu iddia edildi. Anka Haber Ajansı’nın haberine göre, seyahat için kiralanan Gulfstream G550 tipi özel jetin 6 saat süren uçuş için yakıt masrafının 124 bin lira, kiralama bedelinin ise 620 bin lira olduğu aktarıldı. 

ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Cibuti ziyaretine ilişkin açıklama yapan Mustafa Şentop, “Bu ziyaretin ve gerçekleşen temasların etkili olduğunu kısa zamanda öğrendik. FETÖ kaynakları, önemli ziyareti ‘cami açılışı’ diye nitelendirerek haberleştirmeye yönelmişler. Bir ‘ağ’ bulduklarını da müşahede ediyoruz” dedi. Şentop, ziyareti, FETÖ’nün hâlâ faal olduğu Afrika ülkelerinin parlamenterleriyle temas ve FETÖ tehlikesini anlatmak için vesile olduğuna inandıkları için gerçekleştirdiklerini aktardı. 

Gulfstream G550 tipi özel jetlerin yüksek kiralama maliyeti, geçen yıl da Arjantin’de düzenlenen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı’na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaklaşık 17 saatlik özel uçuşuyla gündeme gelmişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler