Ekonomist yazar Evren Devrim Zelyut gözaltına alındı

Gazeteci Evren Devrim Zelyut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terör şube polisleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 02.12.2019 - 16:03
Abone Ol google-news

Gazeteci-Yazar Rıza Zelyut’un oğlu Evren Devrim Zelyut, Twitter hesabından “Bahçelievler Terörle Mücadele Ekipleri tarafından evimden alındım. Teröristlik yapıyormuşum... Basın savcısı konuyla ilgilenmiyor... Terör savcısını bekliyoruz... Ne günlere kaldık... Karakolda bekliyorum....” mesajlarını paylaştı.

Youtube’da ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Evren Devrim Zelyut, son olarak “Reis'e 2020'de 3 darbe vurulacak!” başlıklı bir video yayımlamış ve özetle “İlk darbe ekonomi, ikinci darbe Babacan, üçüncü darbe Trump” iddiasında bulunmuştu.

İfade verdikten sonra Cumhuriyet.com.tr'ye konuşan Zelyut, "Analizlerimi, çelişkileri rakamlarla önlerine koyuyorum. Tüm içeriklerimde ekonominin kötü gidişatına dair ortaya koyduğum tabloda resmi kaynaklar, veriler mevcut. İçeriklerin etkileşim gücü, gerçeklerin ortaya konması elbette birilerine müthiş derecede rahatsız ediyor. Sabah 4 polis kapıma geldi, halkı kin ve nefrete teşvikten terörle mücadele savcısının önüne çıktım. İfadem alındı. Şimdi serbestim ama ne olacağını şu an bilmiyorum" dedi. 

"KORKMUYORUM"

Zelyut'un gözaltına alınmasını ekonomi yayınlarıyla öne çıkan Bloomberg de okuyucularına duyurdu. Zelyut, kendisiyle ilgili haberi Twitter hesabından paylaşarak "Gerçekleri söylemekten bir adım dahi olsa geri adım atmayacağım! Korkmuyorum! Korkutamazsınız!" yazdı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler