Veto kararını sevinçle karşılayan AKP'lilere parti içinden tepki

Termik santralların filtresiz çalışmasına olanak sağlayan yasayı Meclis'ten geçiren AKP'li vekiller Erdoğan'ın düzenlemeyi veto etmesine teşekkür etti.

Yayınlanma: 02.12.2019 - 22:13
Veto kararını sevinçle karşılayan AKP'lilere parti içinden tepki
Abone Ol google-news

Termik santralların filtresiz çalışmasına olanak sağlayan yasayı Meclis'te onaylayan AKP'li vekiller AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto etmesinin ardından tavır değiştirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Erdoğan'a minnetini dile getirerek "Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş vekili Ahmet Özdemir ise  "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan, Milletvekillerimizin çabalarını ve vatandaşlarımızın beklentilerini göz ardı etmedi" ifadelerini kullandı.

Maraş vekillerinden Mehmet Cihat Sezal de "Termik santrallerin çalışma süresinin uzatılması konusundaki maddeyi #veto eden Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız sn @RTErdogan ‘a Hemşehrilerimiz adına teşekkür ederiz" paylaşımında bulundu.

AKP'Lİ ŞAMİL TAYYAR'DAN PARTİSİNE ELEŞTİRİ

Eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise partisinin vekillerine tepki gösterdi. Tayyar, "Reis, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen kanunu veto etti. Arkadaşlarımızın da nerdeyse hepsi mutlu. Madem içinize sinmedi, daha önce niye anlatmadınız? Veto eden aklın iknası zor olmasa gerek. Dilerim bu karar, testiyi taşıyanla kıranı ayırmaya da vesile olur" dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2.5 yıl daha süre veren torba yasanın 50. maddesini veto etmişti.

Söz konusu filtresiz santraller ise şöyle:

Termik santraller Kapasite (MW) Sahibi

Afşin-Elbistan A 1.355 Çelikler Holding

Seyitömer 600 Çelikler Holding

Tunçbilek 365 Çelikler Holding

Orhaneli 210 Çelikler Holding

Afşin-Elbistan B 1.440 EÜAŞ (Kamu)

18 Mart Çan 320 EÜAŞ (Kamu)

Çayırhan 620 Ciner Enerji

Kangal 457 Konya Şeker

Soma 990 Konya Şeker

Kemerköy 630 Limak-İçtaş

Yeniköy 420 Limak-İçtaş

Çatalağzı 300 Bereket Enerji

Yatağan 630 Bereket Enerji



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler