Belgeler eski siparişler için

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin besilik hayvan ithalatına ilişkin “26 Ekim itibarıyla yeni kontrol belgesi verilmediğini” açıklamasının ardından yeni kontrol belgelerinin düzenlenmesini bakanlık yetkilileri de doğruladı.

Yayınlanma: 04.12.2019 - 02:00
Belgeler eski siparişler için
Abone Ol google-news

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, bakanlığının 2020 bütçesine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde canlı hayvan ithalatına ilişkin “Bugün itibarıyla besilik hayvanlarla ilgili de frene komple basmış durumdayız. Bu konuda tamamen frene bastık, 26 Ekim itibarıyla yeni kontrol belgesi vermiyoruz” açıklamasını yapmıştı. Bakan Pakdemirli’nin kontrol belgesi verilmediğini belirtmesine karşın 20 Kasım 2019 tarihli toplam 4 bin baş hayvana kontrol belgesi verildiği ortaya çıkmıştı. 

Bakanlık yetkilileri, 26 Ekim itibarıyla yeni ithalat başvurusu alınmadığını, ancak bu tarihten önce yapılmış başvurularla ilgili sürecin işletildiğine işaret etti. 26 Ekim’den önce başvurunlar hakkında uygun görülenlere kontrol belgesi verildiğini doğrulayan bakanlık yetkilileri; ithalat için başvuru yapanların karşı ülkede başlattıkları süreç nedeniyle Dünya Ticaret Örgütü gereği ithalatın durdurulamadığını bildirdi. Bakanlık yetkilileri; “Bu bir süreç. Bizim bu süreçte beklentimiz 550 bin hayvanla 2019 yılını kapatmak” diye konuştu. Buna göre 2019 yılı sonu itibarıyla 26 Ekim’den önce yapılan başvurular nedeniyle Türkiye’ye yaklaşık 20 bin hayvanın ithal edilmesi öngörülüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler