Beş ölüm ‘faili meçhul’ kaldı

Ümraniye Cezaevi’ndeki Hayata Dönüş operasyonunda 1 asker ve 4 tutuklunun ölümüne ilişkin davada karar çıktı. “Kasten öldürme” suçundan delil yetersizliğinden beraat kararı veren mahkeme diğer suçlar için de zamanaşımına hükmetti.

Yayınlanma: 04.12.2019 - 02:00
Beş ölüm ‘faili  meçhul’ kaldı
Abone Ol google-news

15 yıldır süren davanın karar duruşması dün İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Taraf avukatlarının katıldığı duruşmada esasa ilişkin savunma yapan avukat Güçlü Sevimli, “15 yıldır yargılamaya benzemeyen bir yargı pratiğiniz var. Yargılama değil, tiyatro gösterisidir. Sadece göstermeliktir. Keşif bile yapılmadı, taleplerimiz kabul edilmedi. Sizin vereceğiniz karar bu davayı sonuçlandırmayacak tarihi bir karar olmayacak” dedi. 

Ara vermeden kararını açıklayan mahkeme, dava süresince hayatını kaybetmiş olan beş sanık hakkında davanın düşürülmesine karar verdi. Kalan 262 sanık için “Kasten öldürme” suçundan delil yetersizliğinden beraata karar veren mahkeme, “Kötü muamele ve kasten yaralama” suçlarından da zamanaşımı gerekçesiyle davanın düşürülmesine hükmetti. Avukat Sevimli ise kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

32 KİŞİ ÖLDÜ

19-22 Aralık 2000 tarihleri arasında 20 cezaevine “Hayata Dönüş” adı verilen eşzamanlı operasyonlar düzenlendi ve 30’u tutuklu-hükümlü 2’si asker 32 kişi hayatını kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler