Genç akademisyenler siyasette çözüm arıyor

CHP Bilim Platformu ‘Demokratik Siyaset’ başlığı altında toplantılar düzenliyor.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 02:00
Genç akademisyenler  siyasette çözüm arıyor
Abone Ol google-news

CHP, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel başkanlığındaki Bilim Platformu tarafından farklı üniversite ve çalışma alanlarındaki genç akademisyenlerin katılımıyla yapılan “Demokratik Siyaset” toplantıları düzenleniyor. Genç akademisyenlerin yanı sıra özel sektör ve sivil toplum örgütlerinden uzmanların da katıldığı toplantılarda farklı ülkelerdeki siyasal gelişmelerin, seçim sonuçlarının değerlendirildiği, dünyada genel eğilim olarak yükselen otoriter rejimlerin genel karakter özellikleri üzerinde durulduğu, muhtelif ülkeler ile ilgili bilgi paylaşıldığı ve analizler yapıldığı öğrenildi. 

Toplantılara, sadece CHP’li sosyal demokrat çevreden değil, farklı demokrat çevrelerden ve siyasi görüşlerden de katılım sağlandığı ve CHP’nin yerel seçimlerde uyguladığı ittifak siyasetine uygun olarak “demokratlar ittifakının” bir araya gelmesinin amaçlandığı belirtildi. Toplantılarda otoriter popülizmden ve kutuplaştırma siyasetinden çıkış için, kullanılması gereken yeni siyaset dili ve diyalog biçimleri üzerine yoğunlaşmanın amaçlandığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

Toplantılarda, Türkiye’deki 31 Mart ve 23 Haziran seçim sonuçlarının, tüm dünyada karşılık bulduğu ve “demokratik ittifak siyasetinin” dünya genelinde siyasetin gündeminde olduğu tespiti yapıldı. Edinilen bilgiye göre toplantılarda, son seçimlerde uygulanan “Millet İttifakı” yönteminin demokratik siyaset alanında otoriterlikten çıkış için örnek bir model olabileceği görüşü öne çıktı. Üç haftada bir yapılan toplantılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması planlanıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler