‘FETÖ taktiği işbaşında’

Arabuluculuk sınavının sorularının AKP’ye yakın isimlere dağıtıldığına yönelik iddialar gündemden düşmüyor. Arabuluculuk sınavına giren avukatlar, “Şaibe olacağını bilseydik para yatırıp sınava girmezdik. Aylarca bu sınav için çalıştık” dedi.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 02:00
‘FETÖ taktiği işbaşında’
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı’nın geçen haftalarda yaptığı arabuluculuk sınavına milletvekillerinin, AKP’ye yakın siyasetçilerin girmesi ve sınav sorularının iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddialarına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Arabuluculuk sınavına giren avukatlar, “Şaibe olacağını bilseydik para yatırıp sınava girmezdik. Aylarca bu sınav için çalıştık” dedi. Avukat Celal Ülgen ise arabuluculuk sistemindeki soruların dağıltıldığı iddialarına yönelik “FETÖ zihniyeti işbaşında” dedi. 

İddialara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan avukat Celal Ülgen, sınav sorusu çalma ve dağıtmanın FETÖ’nün taktiği olduğunu ve FETÖ taktiğinin halen işbaşında olduğunu söyledi. Arabuluculuğun bir “Amerikancılaştırma çabası” olduğuna dikkat çeken Ülgen, “22 Haziran 2011 tarihinde BM Genel Kurulu’nda oydaşma (konsensüs) ile kabul edilen kararlar uyarınca, BM Genel Sekreteri’nin Haziran 2012’de hazırladığı ‘Etkin Arabuluculuk Rehberi’ ve bu rehberin Adalet Bakanlığı vasıtasıyla Türkçe’ye çevrilmesi, bu dayatmanın bir başka örneğini ortaya çıkarmıştır” diye konuştu. Arabuluculuğun alternatif yargı sisteminde yer alan UNDP’nin bir dayatması ve parlatması olduğunu aktaran Ülgen, “İş davalarına dava şartı olarak getirilmesi daha sonra ise bu kavramın alanını genişletmek için bütün ticari davalar için ve de kısmen aile hukukundan doğan davalar için de öngörülmesine tanık olmaktayız. Yabancı hukuk sistemlerinden, ülkemizin sosyal yapısı ve hukuk anlayışları dikkate alınmadan ülkemize dayatılması ve kaba montajı ülkemizdeki yargı birliğini ve hukukun üstünlüğü ilkesini temelden zedelemiştir” ifadelerini kullandı. 

‘SONUÇLARLA NETLEŞİR’

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise “Bu sınavın doğru bir biçimde yapılmadığını biliyoruz. Başta kamu görevlileri ve bazı kişilere devletin kurs adı altında deneme sınavı yaptığından dahi söz ediliyor. Bu konuda yetkililerin açıklama yapmasını çok talep ettik. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla bunlar daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır” dedi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler