‘Kriminal eksiklikler var’

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu’nun dinlediği İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Melih Özay, Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin “Ayakkabısının altındaki kireç ile evin üstündeki kireç tozları da birbirine uyumlu ama yolda da bu kireçlere rastlıyoruz. Bunun kriminal raporla belirlenmesi lazımdı. Kriminal eksiklik var” tespitinde bulundu.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 02:00
‘Kriminal eksiklikler  var’
Abone Ol google-news

Özay, sunumunda “polisin ihmali olduğunun” da altını çizdi. “Eynesil polisinin teknik donanımının yeterli olmadığını ve bunun için Vatan’ın çantasını ve ayakkabısını bir delil poşetinin içine konulmadığını” vurgulayan Özay, “Eliyle alıp ve süreç uzadıktan sonra kriminale gittiği için buradaki süreç karışmıştır. Ayakkabısının altındaki kireç ile evin üstündeki kireç tozları da birbirine uyumlu; ama yolda da bu kireçlere rastlıyoruz. Bunun kriminal raporla belirlenmesi lazımdı. Çatıdaki kireç mi aşağıdaki kireç mi diye. Bu yapılmamış. Kriminal eksiklik var” dedi.

‘TOPUKLAR PATLAMIŞ’

Özay, özetle şunları kaydetti: “Adli tıp raporlarını inceledim, hayatımı bu işe verdim. Topuklar patlamış. Trafik kazasıyla topuklar nasıl patlar? Fındıklığa düşmüş. Yerde kan izi olmaması normal. Kanama olmamış. Kan içeriye akmış. Kesik olmadığı, kırık olduğu için kanama olmuyor. İntihar demem için elimde hiçbir bulgu yok.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler