Skandal olaydaki ismin istifasının ardından ihracı da isteniyor

Sosyal medyada olay yaratan görüntülerle gündeme gelen İstanbul Güngören Belediye Başkanı Yardımcısı Veysel İpekçi istifa etti. İpekçi'nin aynı zamanda belediye başkanının ortağı olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 09:12
Abone Ol google-news

Sabah saatlerinde Güngören Belediye Başkanı'nın sosyal medyada yayınladığı mesajla başkan yardımcısının istifasının kabul edildiği açıklandı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, “Belediyemizde bugün meydana gelen üzücü olaydan dolayı ilgili başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz” açıklamasında bulundu.

Dün sosyal medyada gündem olan görüntülerde, AKP’li Güngören Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'nin, “kendisini görüp ayağa kalkmadı” diye belediyede çalışan bir şoföre “tuvalet önünde oturma” cezası verdiği görülüyordu.

“Cezalı” şoför, mesaisi boyunca başkanlık katındaki tuvalet önünde oturup İpekçi geçtikçe ayağa kalkıp selam vermek zorunda kaldı. Güngören Belediyesi’ndeki insanlık dışı muamele AKP içinde de büyük tepki gördü.

CHP GRUBU SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Veysel İpekçi ile AKP’li Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in katılmadığı toplantıda, CHP grubu adına söz alan Alaettin Aktay, iğrenç olayı kınadı. Aktay, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’e de ‘üslubu’ üzerinden yüklendi.

CHP adına konuşan Alaettin Aktay, belediye başkanı Bünyamin Demir’e üslup eleştirisinde bulundu.

İSTİFASI ALINMAZ, GÖREVDEN ALINIR

Belediye Başkanı Demir’in yaptığı “Belediyemizde meydana gelen üzücü olaydan dolayı ilgili başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz” açıklamasını hatırlatan CHP’li Aktay, insan haklarıyla ilgili bir konuyu gündemlerine alacakları gün böyle bir olayın yaşandığını belirtti. Aktay, "Belediye başkanımızı bir konuda uyarmak istiyorum. Veysel İpekçi’nin ‘İstifasını aldığını’ söyledi. İstifası alınamaz. Görevden alınır." dedi. Aktay açıklamasının devamında bu üslubun ayıbı örtmekle eş değer olduğunu söyleyerek, "İstifa etmek kişisel bir meseledir. Başkan’ın (Veysel İpekçi ile) ortaklığı vardı. O yüzden de kibar bir davranışla ‘istifasını aldım’ diyor. Bunu doğru bulmuyorum" dedi.


AKP’LİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Veysel İpekçi’nin davranışına AKP’liler de sert tepki gösterdi. AKP İBB Meclis Üyesi ve Güngören Meclis 1. Başkanvekili Ömer Lütfi Arı da divan olarak yaşanan çirkin olaya tepki gösterdiklerini açıkladı.

Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Veysel İpekçi'nin, Güngören Meclis üyeliğinden de istifası isteniyor. İpekçi’nin istifa etmemesi durumunda AKP’nin ‘kesin ihraç’ talebiyle disiplin kuruluna sevk edeceği konuşuluyor.

ESKİ ORTAĞIYMIŞ

Sözcü'nün edindiği bilgiye göre Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile istifası alınan Veysel İpekçi'nin ilişkisi geçmişe dayanıyor. 2011 yılında birlikte İstanbul Esenler'de 100 bin lira sermayeli BD Mimarlık adlı şirketi kuran iki isim, ticari birlikteliklerini 2017 yılında sonlandırıyor.

Veysel İpekçi yüzde 10 ortağı olduğu şirketteki hisselerini Bünyamin Demir'e devrediyor. Demir ise Güngören Belediye Başkanı olmasının ardından şirketini Dilek Duman'a devrediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Güngören Belediye Meclis Üyesi seçilen İpekçi'yi daha sonra belediye başkan yardımcısı olarak atayan Demir, Mal Hizmetler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Strateji Geliştirme Müdürlüğünü eski ortağına bağladı.

"DAVAMIZ ADINA UTANÇ VERİCi"

Bir başka eski AKP’li milletvekili Mehmet Metiner de “Davamız adına utanç verici bir uygulama… Gereği acilen yapılmalı…” dedi.

Metiner, Veysel İpekçi’nin AKP içindeki görevine de son verildiğini iddia ederek, “O kibir budalası Güngören Belediye Başkan Yardımcısını görevden alan Yerel Yönetimlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.

MELİK GÖKÇEK DE TOPA GİRDİ

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Veysel İpekçi’nin istifa etmemesi durumunda atılması gerektiğini belirterek şu mesajı paylaştı:

“Kendisine ayağa kalkmadığı için tuvalet önünde nöbet tutturmak ne demek? Böyle bir kişiyi AK Partili kabul etmiyorum… Bu adam derhal Güngören Belediye'sinden istifa etmeli. İstifa etmiyorsa atılmalı… Acilen sonuç bekliyoruz…”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler