Saray ve AKP'lilerin hedefindeki CHP'li başkan bu görüntüyü nasıl açıkladı?

CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan'dan 'camiye ayakkabı ile girdi' iddialarında bulunan AKP'lilere sert yanıt: Biz bu senaryoları Kabataş’ta da gördük...

Yayınlanma: 07.12.2019 - 15:26
Saray ve AKP'lilerin hedefindeki CHP'li başkan bu görüntüyü nasıl açıkladı?
Abone Ol google-news

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan’ın sosyal medyadaki bir fotoğrafı tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, CHP’li Başkan Kaplan’ın camiye ayakkabı ile girdiği iddia ederek sosyal medya hesabından paylaşım yaparken, eski AKP'li milletvekili Şamil Tayyar da benzer bir tweet attı.

CHP'li Başkan Fatma Hürriyet Kaplan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

İlk olarak AKP’li meclis üyesi Şener İnce’nin bu iddiayı ortaya attığını ifade eden CHP'li Başkan, oranın cami değil ardiye olduğunu, seçimde orada oy kullanma işleminin yapıldığını, yatakların olduğunu, yerlerin ıslak olduğunu ifade ederek fotoğraflar gösterdi. Gezi eylemlerine gönderme yapan Başkan Kaplan, "Biz bu senaryoları Kabataş’ta da gördük" diyerek, AKP'li Şener İnce hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti ve AKP'li İnce'yi özür dileyemeye davet etti.

SARAY VE AKP'NİN HEDEFİNDE

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, CHP’li Başkan Kaplan’ın camiye ayakkabı ile girdiği iddia ederek sosyal medya hesabından, “CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan. Özel hayatınız ve dine bakışınız kendi tercihinizdir. Karışamayız.Ancak bu memlekette hiç bir camiye ayakkabı ile girilmez. Giremezsiniz. Size denecek tek şey anlar mısınız bilmem ama ; Edep ya hu. Edep!” diye yazdı.

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar da aynı iddiada bulunarak, Özel hayatınız ve dine bakışınız kişisel tercihinizdir. Birgün... Bir camiye yolunuz düşer, kapısından içeri adımınızı atarsanız eğer, edepsizlik, saygısızlık yapamazsınız. CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan gibiler dahil. Yazıklar olsun!” dedi.

CHP’Lİ BAŞKANDAN SERT YANIT: YALAN, İFTİRA, İKİNCİ KABATAŞ YALANI

İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak AKP’li meclis üyesi Şener İnce’nin ortaya attığı iddianın doğru olmadığını açıkladı.

“Camiye ayakkabıyla girdi” iddiasına fotoğraflarla cevap veren Başkan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köy halkına iftira atmıştır. Milletin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Ben buradan Şener İnce’ye sesleniyorum. Sen Fethiye Köyü halkından, İzmit halkından, milletin oylarıyla seçilmiş 4 muhtarımızdan özür dilemek zorundasın” dedi. Başkan Hürriyet ayrıca Pazartesi saat 10:00’da milleti kin ve nefrete sürüklemek suçundan Şener İnce hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Basın açıklamasında konuşan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin paylaşımının basında yer alması ve ne yazık ki bir iftira karşısında basın açıklaması gereği duyduk. Bu açıklamada muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve halkımızla beraber olmak istedik. Bu iftiraya karşı sessiz kalmayacağız. AK Partili meclis üyesi Şener İnce bir paylaşım yapıyor diyor ki ‘Camiye ayakkabıyla girdiler’ biz bu senaryoları Kabataş’ta da gördük. Ne zaman halkımızın iyiliği için bir şey yapsak hemen iftiraya başvuruyorlar. Düğün salonlarının 1 TL olmasıyla ilgili çalışmamızın ardından kendi meclislerinde hiçbir şey yapamadılar. Ne yapalım ne edelim diye düşündüler böyle bir iftira attılar” dedi.

“BE CAHİL HABERİN YOK AMA İFTİRA ATIYORSUN”

Fotoğraflar göstererek Şener İnce’nin iftira attığını söyleyen Başkan Hürriyet, “Şimdi baktığımızda bir genç kardeşimizin fotoğrafına baktığımızda burada oy kullanıyor. Devlet buraya sandık kurmuş. Camide oy kullanılır mı? Burası cami değil zaten. Ben bugün Şener İnce’yi aradığım da siz devlet olarak sandık kurmuşsunuz diye sorduğumda ‘benim haberim yok nereden bileyim’ dedi. Be cahil senin haberin yok ama iftira atıyorsun. Cami dedikleri yerde yatak var. İbadethane denilen yerde yatağın ne işi olur? 10 yıldır ardiye olarak kullanılan bir yer. Hatta biz kapıdan girerken bile ayakkabılarımızı çıkaralım diye sorduk. Fakat oranın tadilata gireceği için zemininin ıslak olduğunu ifade ettiler” şeklinde konuştu.

“ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDASIN ŞENER İNCE”

Başkan Hürriyet, “Biz camiye de gittik. Camiye girerken ayakkabılarımızı çıkardık. Gereken saygımızı göstererek girdik. Şimdi takmışlar ‘başı açık camiye girmiş’ diye. Biz oraya ibadet yapmaya değil caminin güzelleştirilmesi için inceleme yaptık. AK Partili meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köy halkına iftira atmıştır. Milletin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Ben buradan Şener İnce’ye sesleniyorum. Sen Fethiye Köyü halkından, İzmit halkından, milletin oylarıyla seçilmiş 4 muhtarımızdan özür dilemek zorundasın. Eğer özür dilemezsen ben bu konuyu gerek mecliste, gerekte sokakta her yerde işleyeceğim” dedi.

Camilerde siyaset yapan AKP’lilerin kendilerine öğretecek bir şeylerinin olmadığını ifade eden Başkan Hürriyet, “Camilerde Fehtullah Gülen’e doğum günü düzenleyenlerin bize öğretecek hiçbir şeyleri yoktur. Camilerde siyaset yapan AK Partilileri bu millet unutmadı. Bu insanların bize öğretecek hiçbir şeyi yoktur. Kuran-ı Kerimi kutsal kitabımızı pasta yapıp kesenlerin bize öğretecekleri bir şey yoktur.

İmanlı olmak için önce ahlaklı olmak gerekir. Geçmişte hocalık yapmış AK Parti meclis üyesi Şener İnce’ye buradan sesleniyorum. Koskaca bir adama iftira atmak yakıştı mı? İman bu mudur? Ahlak bu mudur? Siyaset bu kadar ucuz olmamalıdır. Siyaset bu kadar vicdan…

Hucurat suresi 6. Ayeti...

Hoca diye geçinenlerin bu sureden haberleri yoksa bence kendi inançlarını sorgulasınlar.

Nur suresi 14. Ayet…

Daha birçok hadisimizde ve ayetimizde yalanın ve iftiranın ne kadar küçük düşürücü bir davranış olduğu ifade ediliyor. Ama insanların gözü o kadar kararmış gibi nasıl zarar veririz düşüncesindeler. Bu milletin hizmetine sunulacak şeylerle çıkın karşıma. Bana iftira ile gelmeyin. Şener İnce çıkıp bu milletten özür dilemek zorundadır. Seçilmiş belediye başkanından

Sadece özür diletmeyeceğiz. Pazartesi günü saat 10:00’da savcılığa suç duyurusunca bulunacağız. Halkı kin ve nefrete sürükleyenler yargı önünde hesap vermek zorundadırlar.

Bugün rezaletin adı Şener İnce’dir. Bunu da hiç korkmadan çekinmeden ifade ediyorum. Çok şükür imanımızdan emininiz. Benim bu konuda ki hassasiyetimi etrafımdaki herkes çok çok iyi biliyor. Bundan sonra iftiraya başvuracaklarda bir kere değil bin kere düşünsünler. Bedeli var ve bedelini ödeteceğim.”

DANIŞMANI ODATV'YE KONUŞTU: ORASI ARDİYE CAMİ DEĞİL

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan ise şu an konuyla ilgili basın açıklaması yapıyor. Öte yandan Odatv’nin görüştüğü Kaplan’ın danışmanı Sercan Al ise, oranın cami olmadığını bir ardiye yeri olduğunu ifade etti.

O KÖYÜN MUHATARI KONUŞTU: “BAŞKANIMIZA BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILIYOR”

“Camiye ayakkabı ile girdiler” denilen Fethiye Köyü’nün Muhtarı İsa Altıntaş da iddiaları yalanladı. Muhtar Altıntaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fotoğrafta görülen yer camimiz değil cami köyümüzün imam evinin altı daha önce Mescit olarak kullanmıştık camimiz yapılınca burayı ardiye olarak kullanmaktayız” dedi. CHP’li Başkan Fatma Hürriyet Kaplan’ın burayı restore etmek istediğini de ifade eden Muhtar Altıntaş, “Başkanımıza büyük haksızlık yapılıyor” dedi.

İşte Fethiye Köyü’nün Muhtarı İsa Altıntaş’ın paylaşımı:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler