Emek cephesinden iktidara uyarı

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısında bugün bir araya gelen binlerce kişi, işsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına ve zamlara karşı “İnsanca yaşamak istiyoruz” mitingi düzenledi. Katılımcılar, taleplerini “Vergi adaletsizliğine son verilsin, elektrik, su ve doğalgazdan alınan vergi kaldırılsın, emekçiden alınan gelir vergisi yüzde 15 ile sınırlandırılsın. Temel tüketim mallarına yapılan zamlar geri alınsın. İşsizlik Fonu işçilere verilsin. KHK ve OHAL uygulamaları kaldırılsın, kayyımlar çekilsin” olarak sıraladı.

Yayınlanma: 08.12.2019 - 20:09
Abone Ol google-news

Bakırköy Dikilitaş’ta bugün bir araya gelen gruplar, ardından pazar alanına yürüyüşe geçti.

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, HDP, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gibi emek örgütleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı mitinge CHP milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekilleri Oya Ersoy ve Züleyha Gülüm destek verdi. Mitingde konuşan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, “17 yıldır memleketi kayyım cumhuriyetine çeviren, kadın cinayetleriyle yaşamaya mahkum eden AKP iktidarının gemisi batıyor. Biz emekçiler olarak bu gemide yokuz. Bundan sonra AKP düzeninin önümüze koymaya çalıştığı bu baskılara karşı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Büyük grev, büyük direniş için toparlanma zamanı” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Özlem Talu ise 7 milyondan fazla insanın işsiz olduğunu anımsatarak “Milyonlarca emekçi ve KHK’lerle ihraç edilenlerin aileleri açlığa mahkûm. İş cinayetleri, kadın cinayetleri, doğa katliamları, eğitimde gericileşme son hızda devam ediyor. El ele veriyoruz. Kaybedecekler” dedi. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ise tüm sorunlara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. EYT Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, EYT’liler için acil yasa çıkarılması gerektiğini belirtti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler