Travel Turkey İzmir Fuarı’nda turizm rüzgarı esti

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na “Alternatif Turizm” ile yeni bir soluk geldi.

Yayınlanma: 09.12.2019 - 09:56
Travel Turkey İzmir Fuarı’nda turizm rüzgarı esti
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı; 5-7 Aralık tarihlerinde dünyayı buluşturdu.

ALTERNATİF TURİZM ARAYIŞI

Turizm verileri hakkında açıklamalarda bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, Ege BTK Başkanı Tolga Gencer, “2018’de rekor kırdık turist sayısı ve turizm gelir açısından. 2019’da bu rekoru yeniden kıracağız. 45 milyon, 50 milyona yakın bir turist sayısı ve 40 milyar dolara yakın bir turizm geliri bekliyoruz. O yüzden yılın son ayların yeni rekorlar kırmış olacağız.Turizm, huzur ve güven olduğunda artıyor. 2019 müthiş geçti. 2020 ve 2021’de de bu rakamları aşacağımızı düşünüyoruz. Travel Turkey İzmir’de alternatif turizm stantlarımız var. ‘Deniz, güneş, kumdan’ artık üst kademeye geçip kişi başı geliri artıracak alternatif turizm arayışındayız. Spor, inanç, sağlık, gastronomi turizmi gibi alternatif turizmlerle kişi başı geliri artırıcı projeler hazırlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yeni tatil kararları aldı. Kasım ve Nisan aylarında da iç kültür turizmi olgusu oluşacak. Okulu tatil olan veliler ve öğrenciler kültür turları planlayacak. Turizmin hem gelir hem de kişi sayıları artacak” dedi.

TARİH FIŞKIRIYOR

Ülkenin her bölgesinde turizm potansiyeli olduğunu ifade eden Gencer, “Biz ‘deniz, güneş, kum’ diyerek Antalya bölgesini düşündük ama Karadeniz Doğu Anadolu,Güney Doğu Anadolu,GAP… Gölbeklitepe’de muazzam bir tarih fışkırıyor. Tüm dünyanın ilgisini çekiyor. İnsanlığın doğuş yeri olarak tanımlanıyor. Türkiye’de sadece ‘deniz, güneş, kum’ değil muazzam tarih ve kültür alternatif turizm paketleri var. Doğru değerlendirirsek Göbeklitepe’den başlayan alternatif turizm ve Doğu’dan başlayan bu kültür zenginliği tüm Türkiye’ye saracak ve inanılmaz bir turizm geliri bulacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

MARMARİS BELEDİYESİ’NİN STANDINA YOĞUN İLGİ

Marmaris Belediyesi, Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarında stant açtı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Tüm insanları yılın her zamanında Marmaris'e davet ediyorum" dedi.

Dünyanın dört bir yanından 43 ülkeden bin 284 firmanın katıldığı fuarda, firmaların yanı sıra belediyelerde yerini aldı. Marmaris Belediyesi de, fuarda stant açarak ilçenin turizmine yönelik tanıtım yaptı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ziyaretçileri stantta karşıladı. "Kendi adımıza fuarın çok güzel geçtiğini ifade edebilirim" diyen Başkan Mehmet Oktay, "Bu yıl 13.'sü düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarında biz Marmaris Belediyesi olarak standımızı açtık. Önceki yıllara göre kıyasla hakikaten Marmaris'in çok daha iyi bir noktaya geldiğini gözlemleyebiliyoruz. Gerek bölgemizde, gerekse diğer ilçelerden olan turizm profesyonelleri de bu sene Marmaris'in çok daha fazla ilgi gördüğünü söylüyorlar" dedi.

FUARDA FETHİYE RÜZGARI 

Fethiye Belediyesi de fuardaki yerini aldı. Stantta açıklama yapan Başkan Alim Karaca, "Standımız yoğun bir ilgi görüyor. Katılımdan çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Fuar merkezinin yapımında büyük emeği olan İzmir Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bizler, belediye başkanı olarak odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla hep kenetlendik. Burada da Fethiye'de görev yapan bütün STK ve odalarla hep beraber buradayız. Fethiye'mizin tanıtımını yapabilmek için sadece İzmir'de değil, birçok bölgede bu tür etkinliklere katılıyoruz. Geçen günlerde Londra'daydık, önümüzdeki yıl ocak ayında EMITT fuarında (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) ilçemizin tanıtımı için mücadele vereceğiz. Şu an itibariyle her şey çok güzel" dedi.

GÖMEÇ, FUARDA STAND AÇTI 

Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresinde Balıkesir'in Gömeç Belediyesi'de yerini aldı. Gömeç standına katılımcıların ve turizm profesyonellerinin ilgi gösterdiği gözlendi.

Bu yıl 5-7 Aralık 2019 tarihleri arasında Turizm sektörünün tüm kollarını Fuarizmir'de bir araya getirmek için 13. Travel Turkey İzmir Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla düzenlenen 20 bin metrekarenin üzerinde gerçekleşen fuar 43 ülke ve 36 ilden gelecek bin 300'e yakın katılımcısıyla yapıldı. Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam “Düzenlenen fuarda Balıkesir'den tek katılan İlçe belediyesi olarak standımızda bölgenin yöresel ve turizm alanları misafirlere tanıtarak turizm potansiyelimizi geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

MUĞLA EVLERİ TANITILDI

Metnteşe Belediyesi tarafından kurulan stantta Muğla evi, Muğla bacası, Kuzulu Kapı gibi tarihi Muğla mimarisinin örnekleri tanıtılırken, ziyaretçilere Muğla tarhanası, Muğla halkası, Muğla Saraylısı, bal, zerde, cevizli sucuk ve zeytinyağı gibi yöresel lezzetler ikram edildi.

Yerli ve yabancı ziyaretçilere Muğla tarhanası ikram eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Fuarlar, bir kentin tarihi ve turistlik değerleri ile yöresel lezzetlerini tanıtmakta büyük önem arz ediyor. Daha çok iç turizme yönelik olan ve bu yıl 13'üncüsü gerçekleşen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında biz de yerimizi alarak kentimizi tanıttık.Tarihi ve kültürel değerlerimizi, yöresel lezzetlerimizi katılımcılarla paylaştık. Farklı il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızın fuarımıza olan ilgisi bizleri sevindirdi. Travel Turkey İzmir fuarı ile kentimizi en iyi şekilde tanıtıyoruz." dedi.

ÇEŞME FARKI 

“Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak Alaçatı sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standa taşıyan Çeşme Belediyesi, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile ilk günden yoğun ilgi gördü.

Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl 5-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilerek 13’üncü kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı”na katıldı. 43 ülkeden bin 300 katılımcıyı ağırlayan fuarda bu yıl da açtığı özgün standıyla Çeşme fark yarattı. Hol A-B112 ‘de bulunan Çeşme standını ilk günden yüzlerce kişi ziyaret etti.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın ağırladığı konuklar arasında İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Çeşmeli turizmciler ve çok sayıda ziyaretçi yer aldı.

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI’NDA

Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’nda her gün Seferihisar Belediyesi tarafından kilolarca mandalina ikram edilidi.

Seferihisar Belediyesi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen, İZFAŞ ve TÜRSAB tarafından düzenlenen Uluslararası 13. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ziyaretçilere Seferihisar’a özgü zeytinyağı, mandalina kurusu, mandalina lokumu, lavanta yağı, lavanta sabunu, gödence üzümü gibi yöresel ürünler sunuldu.

Ayrıca İzmir sınırları içinde en uzun sahile sahip olan Seferihisar, Ürkmez’den Ulamış Mahallesi’ne kadar olan otel, restaurant ve pansiyonları tanıtan broşür ve kataloglar Seferihisar Belediyesi standına gelen ziyaretçilere dağıtdı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Herkesi İzmir Sokakları alanında bulunan Seferihisar Belediyesi standına davet ederken, Belediyemize ait mandalina bahçelerimizden toplanan mandalinalarımızı Cumartesi günü fuarın bitiş saatine kadar herkese ikram edip, Seferihisar mandalinasının farkını göstermek istiyoruz” dedi.

EFES SELÇUK BELEDİYESİ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARINDA

Efes Selçuk Belediyesi 5- 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 13. Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi’nde yerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl 13’üncü kez kapılarını açtı. 5- 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 13. Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresinde yerini alan Efes Selçuk Belediyesinin standı yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar kompleksi olan Fuar İzmir’de Hol A İzmir Sokakları Özel Alanı’nda yerini alan Efes Selçuk Belediyesi, ilham veren kentin güzelliklerini dünyaya tanıdı.

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ, TRAVEL TURKEY İZMİR’DE

Ödemiş Belediyesi, turizme büyük katkı sağlayan 13. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı. Fuar İzmir’de 5-6-7 Aralık tarihlerinde düzenlenen dev organizasyonda Ödemiş Belediyesi standı yoğun ilgi gördü.

Turizmin kalbinin attığı Travel Turkey İzmir, Fuar İzmir’de törenle kapılarını açtı. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Vekili Onur Gözet, Türk Hava Yolları Satış Başkanı Emre Menevşe, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya 13.’sü düzenlenen fuarın açılış kurdelesini kesti. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş açılış törenine katıldıktan sonra Ödemiş Belediyesi standını ziyaret eden konuklarla yakından ilgilendi. İzmir’in ilçe belediye başkanlarını ağırlayan Eriş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ziyareti anısına plaket verdi. Eriş daha sonra konuk belediyelerin stantlarını ziyaret ederek belediye başkanlarını Ödemiş’e davet etti.

NARLIDERE BELEDİYESİ TRAVEL TURKEY’DE

Narlıdere bu yıl 13’ncü kez kapılarını açan Travel Turkey Fuarı’nda yerini aldı. İzmir Sokakları’nda açılan stantta projelerini anlatan Narlıdere Belediyesi, ziyaretçi akınına uğradı. Başkan Ali Engin “Bu güzel organizasyonda yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

El emeği ürünler ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Belediye faaliyetlerinin tanıtımı için hazırlanan dergi ve materyaller de beğeniye sunuldu. Ziyaretçilere Kadın Kooperatifinin hazırladığı ürünler ikram edildi.

KARŞIYAKA TANITILDI

Karşıyaka Belediyesi’nin standı, İzmir ve ilçelerinin turizm faaliyetlerinin öne çıkarıldığı “İzmir Sokakları” özel alanında, Hol A’da yer aldı. Ziyaretçilere kent rehberi, broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. Karşıyaka Belediyesi iştirâki Kent A.Ş. de Cordelion Taypark ile Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü gibi kente değer katan tesislerini konuklara tanıtıldı.

Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Karşıyaka’yı en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek sektör profesyonellerine ve ziyaretçilere ülkemizin aydınlık yüzü, Ege’nin ve İzmir’in incisi Karşıyamızı tüm güzellikleriyle anlattık.” dedi.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ TRAVEL TURKEY FUARI’NDA

Karabağlar Belediyesi, 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı. Fuar İzmir’de 5-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Karabağlar’ın da tanıtımı yapıldı.

Fuar için özel hazırlanan İzmir Sokakları Özel Alanı’ndaki A Hol C 208 numarada ziyaretçilerini ağırlayan Karabağlar Belediyesi, ilçeye özgü ürünlerin yanı sıra mobilya ağırlıklı çalışmalarını ziyaretçilerle paylaştı. Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olan ilçede, belediyenin sektörün gelişmesi için bugüne kadar yaptığı çalışmalar anlatıldı.

BAYRAKLI, TRAVEL TURKEY’DE

Bayraklı Belediyesi,  uluslararası turizm fuarı Travel Turkey İzmir’e katıldı. İlçenin turizm ve tarih alanındaki değerleriyle, projelerinin tanıtıldığı stant, Gaziemir Fuar alanı A holünde ziyaretçilerini ağırladı. Bayraklı’yı dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Projelerimizle başka bir Bayraklı yaratacağız” dedi.

MENDERES'E ÖZGÜ ÜRÜNLER TANITILDI

Menderes Belediyesi, Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak ilçenin tanıtımını gerçekleştirdi. İlçenin tanıtımının gerçekleşeceği fuarda Menderes’e özgü çeşitli ürünlerde fuar ziyaretçileriyle buluşturuldu.

İyonların kurduğu 12 şehir devletinden ikisi Kolophon ve Lebedos’un bulunduğu Menderes’te Notion Antik Kenti ve Anadolu’daki iki kehanet merkezinden birisi olan Klaros’da bulunuyor. Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli mahallelerinin yer aldığı ilçe 43 kilometrelik sahil şeridiyle de turizmde dikkat çekiyor. Kasımpaşa Camii, Kasımpaşa Türbesi, Samancıoğlu Camii, Cüneyt Bey Camii, Yıkık Minare, Cumhuriyet Mahallesi Camii, Gölcükler Camii, Görece Merkez Cami, Palamutarası Sarnıcı, Gölovasi Sarnıcı, Malta Şelalesi, Taş Köprü, Roma Kaplıcası, Çatalca ve Balabanbere Göletleri ile kültürel miraslarda ilçede yer alıyor. Nazar boncuğu ocaklarıyla nazar üretiminin yapıldığı ilçe, satsuma mandalinası, alfons üzümü, kesme çiçek ve salatalık ile tarımsal ürünlerde de ön planda yer alıyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler