İcradan satılık keçi sürüsü: En az yüzde 50'si satılmazsa ...

İzmir Seferihisar'da borçlu bir besiciye ait 724 adet Sanen cinsi keçi, icradan satışa çıktı. Süt keçi ırkı olan Sanenler, İsviçre'nın Saanen Vadisinde yetişiyor. Son yıllarda, Türkiye'de Sanen cinsi keçi besiciliği devlet tarafından da teşvik ediliyor. İzmir'de de Büyükşehir Belediyesi, kırsalda hibe keçi dağıtımını sürdürüyor.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 13:47
Abone Ol google-news

İzmir'de organik tarımın ve besi hayvancılığının önemli merkezlerinden Seferihisar'da borçlu bir besiciye ait 724 adet Sanen cinsi keçi haczedildi. Seferihisar İcra Dairesi Müdürlüğü'nce, borçlara karşılık el konulan keçi sürüsü, yeddiemin olarak Tragos Çiftliği'ne teslim edildi. İcradan açık artırma ile satışa çıkarılan keçiler için 779 bin 100 TL muhammen bedel belirlendi.

TOPLUCA SATILACAKLAR

Erkek çepiş, küçük çepiş, büyük çepiş, gebe, yüksek verimli, düşük verimli ve teke olan keçilerin topluca satılacağı duyuruldu. Keçiler için ilk ihale 25 Aralık 2019 tarihinde yapılacak. Eğer keçilerin en az yüzde 50 satılmazsa 27 Ocak 2020 tarihinde ikinci bir ihale gerçekleştirilecek.

DEVLET TEŞVİK EDİYORDU

İsviçre'nın Saanen Vadisi'nde yetişen bir süt keçi ırkı olan Sanenler, kaymak ve protein oranı düşük olmasına karşın yüksek süt verimi ile biliniyor. Son yıllarda, Türkiye'de Sanen cinsi keçi besiciliği devlet tarafından da teşvik ediliyor. İzmir'de de Büyükşehir Belediyesi, kırsalda hibe keçi dağıtımını sürdürüyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler