Saray'dan Orhan Pamuk açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Edebiyat Ödülü hakkında sarf ettiği, "Türkiye'den de teröriste verdiler" sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan 'Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir' şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir" dedi.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 18:22
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Edebiyat Ödülü ile ilgili tartışma yaratan sözleriyle ilgili Saray'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Altun şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan “Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir” şeklindeki  ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir.

Cumhurbaşkanımız burada esasen  Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon