Beklenen yağış başladı... Antalya'da okullar tatil edilecek mi?

Antalya'da beklenen yağış başladı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 11.12.2019 - 14:34
Abone Ol google-news

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'kırmızı uyarı' verdiği Antalya için önemli açıklamalarda bulundu. Vali Karaloğlu, "Bugün saat 18.00’den sonra gece yarısı esas yağış miktarımız hızlanacak, esas yağışı gece alacağız ve sabah 08.00’e kadar şiddetli yağış devam edecek. Vatandaşlarımızın özellikle gece dikkatli olmasını öneriyoruz" dedi. Vali Karaloğlu, okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili binlerce mesaj aldığını söyleyerek, "Riske göre tedbir almak durumundayız. Şu anda öyle bir durum söz konusu değil. Yarın da çocuklar okulların tatil olmasını beklemesin" diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Türkiye’de ilk defa kırmızı uyarıyı yayınlamış oldular. Uyarı neydi? 24 saat içerisinde bölgede 100 ile 250 kilogram yağış düşeceğiyle ilgili uyarıydı. Uyarının da renk tonu kırmızıydı. Kırmızı ne anlama geliyor? Meteoroloji’nin dört ayrı rengi var; yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı. 

Bazen doğa olayları karşısında gücünüz yetmez ama zararları azaltabilirsiniz. İşte bu tür tedbirler alabilmemiz için Meteoroloji renkli uyarı sistemine geçti. Ve ilk defa Antalya’ya kırmızı uyarı vermiş oldu. 

"BUGÜN SAAT 18.00'DEN SONRA BAŞLAYACAK"

Şu ana kadar Antalya ve çevresinde yağış miktarımız, beklediğimiz yağışlar düşmüş değil. Ama esas beklentimiz, yine Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün uyarısı; bugün saat 18.00’den sonra gece yarısı esas yağış miktarımız hızlanacak, esas yağışı gece alacağız ve sabah 08.00’e kadar şiddetli yağış devam edecek. Şu anda verilen kırmızı alarmın sonuçları doğmuş değil.  

Bugün 18,00 ile sabah 08,00 arasında yağış miktarının artacağını bekliyoruz. Hem büyükşehir belediyemizin hem diğer kamu kuruluşlarımızın teyakkuz hali devam edecek. Biz dün ne yaptık? Meteoroloji Bölge Müdürümüz bizi aradıktan sonra, biz bu binada vali yardımcımızın başkanlığında hem büyükşehir belediyemiz, hem uyarının içinde kalan 7 ilçe belediyemizden görevliler, hem kara yollarımız, DSİ’miz ile bir kriz merkezi oluşturduk. Olayı yakından takip ediyoruz. Bu gece de bu takibimiz devam edecek. Ümit ediyoruz ki bir sorun yaşamadan bu süreci tamamlayalım.

"VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATLİ OLMASINI ÖNERİYORUZ"

Vatandaşlarımızın duyarlı olmasına ihtiyaç var. Özellikle gece saatlerinde, su basması tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olmasını, uyanık olmasını öneriyoruz. Şu anda 1452 personel hazır durumda, 252 iş makinası ve 124 kamyon ile olayı takip ediyoruz. Ama bir olumsuz yaşanması durumunda da biz kamu kurumları olarak belediyelerimizle beraber vatandaşımıza yardımcı olmak üzere hazırız.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler